Közélet

Jót tettek a zsaruk egy különleges fiatallal

Jót tettek a zsaruk egy különleges fiatallal

2019. május 17., péntek
Jót tettek a zsaruk egy különleges fiatallal

Különleges alkalomból szervezett különleges programot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy betekintést engedjen mindennapi munkájába egy különleges, 18 éves fiú számára.

A „Neked munka, nekem Álom!” kezdeményezéshez évek óta szívesen csatlakozik a főkapitányság. A program keretében május 16-án látták vendégül a rendőri pálya iránt érdeklődő Alexet. A változatos programsorozat egy rendőrrel és egy szolgálati gépkocsival a városban tett körrel kezdődött. A kolléga mesélt a rendőrök munkájáról, megismertette vele a szolgálati autót és annak kötelező felszereléseit. Ezután a bűnügyi- technikai osztály munkatársai mutatták be mindennapjaikat. Rendőrkutyák, nyomrögzítés, helyszíni szemle és a rabosítás apró rejtelmeibe engedtek bepillantást a szakemberek. Majd következtek a bűnmegelőzési osztály jó tanácsai. Náluk Alex egyebek mellett a biciklijének minél hatékonyabb védelméről kapott instrukciókat, és ha már a védelemről beszélgettek, megismerhette a csapatszolgálat során használatos rendőri védőfelszerelést is.Fel is próbálhatta azt a sisakkal, és a pajzzsal együtt. Végül egy felszerelt kerékpár mellett kollégánk a biztonságos közlekedést beszélte át a vendéggel. Alex legnagyobb elismerését a nyomkövető kutya, Gamma kapta. A "Neked munka, nekem álom!" elnevezésű kezdeményezés nemzetközi gyökerekkel rendelkezik, hiszen Írországban már évek óta sikeresen működik a „Job Shadow Day”, amikor a dolgozni vágyó fogyatékos emberek kipróbálhatják magukat „álommunkájukban”. A "Neked munka, nekem Álom! Nap" 2015 áprilisában először Budapesten valósult meg a Salva Vita Alapítvány szervezésében, majdcivil szervezetekis csatlakoztaka kezdeményezéshez, ezzel országos méretűvé szélesítve azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.