Közélet

Injekcióval is védenék a makói gesztenyéket

Injekcióval is védenék a makói gesztenyéket

2019. május 15., szerda
Injekcióval is védenék a makói gesztenyéket

Most a legszebbek a vadgesztenyefák, a makói Teleki László utca hatalmas, fehér virágú és fiatal, piros virágú fái virágzanak. Ilyenkor nem látszik a vadgesztenye-aknázómoly nyoma sehol - írja a Délmagyar.

Később, nyáron szokott sárgulni a levelek széle, aztán hullani kezd a lomb.A kártevő ellen minden évben többször szoktak védekezni, de ez nem jelent végleges megoldást. – Ez folyamatos harc. Mi összeállított kezelési menetrend szerint dolgozunk, ebben van lemosó permetezés is, mint a gyümölcsösökben – mondta a portálnak Bókáné Bodó Zsuzsanna, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. kertésze. – A lehetőségeinket az is behatárolja, hogy közterületen nem lehet akármivel védekezni, és természetesen gondolni kell a hasznos rovarokra. A vadgesztenye-aknázómoly monofág, vagyis egyedül ezt a fát támadja. A piros virágú vadgesztenyében nem tesz kárt, ezért is jó, hogy ilyen fiatal fák is vannak már a közterületen. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Frank Yvette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.