Közélet

Így hazudik a balliberális sajtó a megyei lapokról

Így hazudik a balliberális sajtó a megyei lapokról

2019. május 13., hétfő
Így hazudik a balliberális sajtó a megyei lapokról

A baloldali álobjektív, álfüggetlen HVG pár napja arról fantáziált, hogy folyamatosan esik a megyei lapok olvasottsága. Pauska Zsolt, a Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatója kijózanító választ adott a lapnak, és az álhírt átvevő többi balliberális, ellenzéki propagandaoldalnak a mai publicisztikájában - írja az Origo.

Mint írta"

lassan három éve, hogy a balliberális médiamunkások rendszeres jelentéseket tesznek közzé az általuk ellenségnek kikiáltott kiadók és szerkesztőségek aktuális példányszámairól, ideje, hogy a tényekkel szembesítsük őket.

Viszonyítási alapként megjelölte 2019 első negyedévét, és annak auditált példányszámát, illetve azt a határpontot, tehát 2016 második félévét, amikor, mint a HVG.hu írja, „a Mészáros Lőrinc-féle Mediaworkshöz kerültek ezek a lapok". Példaként említhető a 168 óra és a Blikk is, mindkettő balliberális lapnak mondható.

Az említett időszakban a statisztikák szerint sokkal nagyobb mértékben csökkent az ő példányszámuk: előbbi 1,40, utóbbi 1,45-szeresét adta el 2016 második fél évében, mint az idei első negyedévben. Ez a szorzó a Mediaworks megyei lapjainál mindössze 1,28.

Ugyanígy elmondható, hogy a Népszabadság megszűnése előtt a Népszavával együtt napi 50 ezres példányszámmal működtek. A baloldali újság megszűnése után az utóbbi deklaráltan meg szerette volna szerezni az olvasótáborát, amivel mára 20 819-es példányszámra sikerült csökkenniük." További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.