Gazdaság

HVG: Minden várakozást felülmúlt a magyar GDP növekedése

HVG: Minden várakozást felülmúlt a magyar GDP növekedése

2019. május 15., szerda
HVG: Minden várakozást felülmúlt a magyar GDP növekedése

Az első negyedévben 5,2 százalékkal bővült a magyar gazdaság – írja a HVG. Eközben Szegeden több mint 5000 cég szűnt meg.

Magyarország bruttó hazai terméke idén, az első negyedévében a nyers adatok szerint 5,3, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 5,2%-kal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva – olvasható a HVG cikkében. A gazdasági lap megkeresésére a Központi Statisztikai Hivatal közölte, a növekedéshez az ipar, az építőipar és a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá a legnagyobb mértékben. 2019 első negyedévében – a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint – az előző negyedévhez mérten 1,5%-kal bővült a bruttó hazai termék volumene. Ezt az örömteli hírt beárnyékolja, hogy az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs Szolgálata pontos adatai szerint

több ezer cég szűnt meg Szegeden az elmúlt években.

via

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.