Hírzóna

Halász János: az ellenzék kezdettől fogva falaz Czeglédy Csabának

Halász János: az ellenzék kezdettől fogva falaz Czeglédy Csabának

2019. május 18., szombat
Halász János: az ellenzék kezdettől fogva falaz Czeglédy Csabának

Az ellenzék kezdettől fogva falaz Czeglédy Csabának - mondta a Fidesz frakciószóvivője szombaton Debrecenben újságíróknak.

Halász János hozzátette: "Gyurcsányék az EP-listára is azért tették fel, hogy mentelmi jogot adjanak neki".A frakcióvezető ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy sajtóhírek szerint titkos trezorjai voltak Czeglédy Csabának, a Demokratikus Koalíció (DK) köztörvényes bűncselekménnyel vádolt európai parlamenti képviselőjelöltjének. Halász János hangsúlyozta: ha ezek a hírek igazak, az azt jelenti, hogy az ellenzéki képviselők segítettek Czeglédynek abban, hogy "eltüntesse a nyomokat", cserébe pedig a DK európai parlamenti képviselőjelöltje "pénzelhette őket". Halász János emlékezetett: a bíróság Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztését kérte az NVB-től, de a magyar demokráciában példátlan módon a testület ellenzéki tagjai visszautasították a bíróság kérését, és "a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt Czeglédy oldalára álltak". Felidézte: a kormánypártok már akkor jelezték, hogy elfogadhatatlannak tartják, hogy az NVB ellenzéki tagjai nem szavazták meg Czeglédy mentelmi jogának felfüggesztését. "Ezzel nehezítik a bűnüldöző szervek munkáját, és lehetővé teszik a gyanúsított számára, hogy bizonyítékokat tüntessen el, vagy az országból elszökjön" - szögezte le Halász János. "Gyurcsányék ügyvédjét, a DK és az MSZP politikusát nagyon súlyos köztörvényes bűncselekménnyel vádolják. A gyanú szerint hat milliárd forintot tüntetett el bűnszervezetével" - fűzte hozzá a Fidesz frakciószóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.