Közélet

Évek óta nehezen járható gyalogos út a Gogol utcai járda

Évek óta nehezen járható gyalogos út a Gogol utcai járda

2019. május 14., kedd
Évek óta nehezen járható gyalogos út a Gogol utcai járda

Mindenkinek érdemes a lába elé nézni, ha a Gogol utcára tér, mert göröngyös, járhatatlan a járda. A környéken lakók évek óta úgy látják, valamit kezdeni kellene a helyzettel, ami nem csak a gyalogosoknak, hanem az autósoknak is sok bosszúságot okoz.

"Nem tudom elképzelni, hogy bárki babakocsit toljon ezen a járdán" – mondta Erdélyi Anita. "Azóta itt élek, hogy egyetemre járok, vagyis most már négy éve. Bosszantó, hogy nem látni semmilyen változást, pedig szerintem ez a probléma sokkal régebben felüthette a fejét, elég jól látszik, hogy a fák gyökerétől vált használhatatlanná a járda" – panaszkodott az egyetemista lány.

A környékbeliek is jól tudják: a járdát és a parkolót valóban az utcában magasodó japánakácok teszik nehezen használhatóvá. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. szakembere azt nyilatkozta lapunknak három évvel ezelőtt, hogy a meghibásodást okozótámaszgyökerek elvágása a fák stabilitását veszélyezteti. "A közvetlen balesetveszélyt, botlásveszélyt jelentő járdaburkolat hibák javítása, egyedileg vizsgált beavatkozási módszerekkel szüntethetőek meg a gyökerek elvágása nélkül, az érintett helyszín adottságainak megfelelően" – jelentette ki. "Lassacskán ralizva tudok beállni parkolni, ami szerintem igencsak szokatlan" – viccelődött Hetényi Bálint. "Akkor szúrták ezt el, amikor így kialakították, most már nehéz lesz ezt helyre hozni. Hosszú évtizedek alatt alakult ki ez a helyzet, ráadásul az akác is bűzlik, amint lehullik és egy kicsi víz éri. Ráadásul közel van a belvároshoz, ami szerintem elég nagy blama tekintve az utca állapotát" – véleményezte a Gogol utca helyzetét.

A fák miatt nem csak a gyalogos forgalom kerüli inkább a Gogolt. "Rémálom parkolni, de amikor esik az eső, akkor tízszer rosszabb. Rutinos sofőröknek is nehézséget jelent egyenesen beállni, mert teljesen hepehupásak a parkolóhelyek. Máshová állni nem mindig kifizetődő, gyakran nincs másik hely a közelben" – tette hozzá a férfi. Az utcát csak faltól falig történő felújítással lehetne helyre hozni, ahogyan az egy utcával odébb, a Gutenbergen is megtörtént. A renovált útszakaszon 2010-ben kezdődtek el a munkálatok 3,3 milliárdos, 85 százalékban uniós támogatású városrehabilitációs projekt részeként: teljesen új burkolatot kapott az utca és a járdák, valamint új bútorokat kapott a korábban foltokban javítgatott utca. Arról, hogy mikor várható változás a Gogol utcai járdák és parkolóhelyek kapcsán, az önkormányzatnál érdeklődtünk, és amint válaszolnak, frissítjük anyagunkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.