Meteor

Esős és szeles, pocsék időre kell készülnünk a héten

Esős és szeles, pocsék időre kell készülnünk a héten

2019. május 13., hétfő
Esős és szeles, pocsék időre kell készülnünk a héten

A héten is sok eső várható, a fagyosszentek idején pedig átmeneti lehűlésre is készülni kell - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

A prognózis szerint

hétfőn

többfelé várható eső, zápor, délkeleten néhol zivatar, de az ország északkeleti harmadában estefelé lehet csak csapadék. A Dunántúlon többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. Hétfőre az erős szél, illetve eső miatt több megyére figyelmeztetést is kiadtak. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a szél veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13 fok között, a nappali maximum nyugaton 9, keleten 24 fok körül alakul.

Kedden

és

szerdán

is sokfelé várható eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, többfelé lesz erős, néhol viharos a szél. A minimumhőmérséklet kedden 4-11, szerdán 6-13 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet kedden 7-21, szerdán 9-21 fok között alakul, keletről nyugat felé haladva lesz egyre hidegebb.

Csütörtökön

is többfelé várható eső, zápor, keleten, északkeleten helyenként zivatar. A leghidegebb órákban 5-11 fok lehet. Napközben 15-21 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken

is lehet eső, zápor, a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb 17-22 fok között valószínű.

Szombaton

elszórtan valószínű eső, zápor, a minimumhőmérséklet 5-12, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között alakul.

Vasárnap

napos idő lesz, csak néhol záporral. A leghidegebb órák 7-14 fokos hőmérséklete napközben 20-25 fokig melegszik - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.