Közélet

Egy kerékpárroncs okoz fejtörést a szegedi közterület-felügyeletnek

Egy kerékpárroncs okoz fejtörést a szegedi közterület-felügyeletnek

2019. május 31., péntek
Egy kerékpárroncs okoz fejtörést a szegedi közterület-felügyeletnek

További egyeztetést igényel, hogy egy, a szegedi belvárosában lezárt állapotú kerékpárroncsot eltüntethessen a közterület-felügyelet.

Nagyon régóta, egyesek szerint akár több mint egy éve is csúfíthatja a belváros látképét egy kerékpárroncs, amely az Árpád téren, a Szeged Nagyáruháznál található.

A lezárt biciklinek a kerekeit, az ülését, a kormányát, de még a láncát is ellopták, a vázon kívül már csak a pedál van rajta. A roncs azon túl, hogy meglehetősen háborús állapotokra emlékeztető hangulatot áraszt, egy használható kerékpártároló-helyet is elfoglal. "Mi sem örülünk a kerékpárroncs által okozott vizuális szennyezésnek. Természetesen tenni fogunk a kerékpártároló-hely érdekében lépéseket" - kezdődik a szegedi közterület-felügyelet portálunknak küldött levele. Arra voltunk kíváncsiak, tudnak-e roncsról, és kívánnak-e tenni valamit elszállítása érdekében. Kérdéseinkre válaszul közölték, "a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felügyelő jelenlétében jegyzőkönyv készítésével már korábban is eltávolította a hasonló kerékpárokat,

de ez az ügy még további egyeztetést igényel, mert megkeresésünkre nem tudtak egyértelmű választ adni."

Azt is hozzátették, "általánosságban a közterületen lezáratlanul hagyott kerékpárokat a rendőrség leadja és a Polgármesteri Hivatalban katalógusba véve megőrzik, tehát ott várják a tulajdonosok jelentkezését." A lezárt kerékpárok esetében bonyolultabb feladat az elszállítás, mert ahhoz a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. bevonása is szükséges.

A szegedi közterület-felügyelet a közterületen tárolt roncsnak vélt gépjárművek esetében is adott tájékoztatást. Ez alapján amennyiben szabályos helyen elhelyezett rendszám észlelhető elől vagy hátul, akkor nem minősül roncsnak a gépkocsi. Ha nem található a gépkocsin rendszám, akkor a felügyelő sárga zacskóban tájékoztatást helyez el, mely szerint tíz napot követően eltávolításra kerül a jármű. Ha a megadott határidőn belül nem reagál a tulajdonos, akkor a Szegedi Közlekedési Társaság közreműködésével jegyzőkönyv kitöltése mellett a gépjárművet elszállítják a Roncs Kft. telepére, és a felügyelő egy nagy méretű, piros matricát helyez el a helyszínen a roncs helyén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.