Közélet

A választók 78 százaléka elítéli a szocik "patkányozását"

A választók 78 százaléka elítéli a szocik "patkányozását"

2019. május 2., csütörtök
A választók 78 százaléka elítéli a szocik "patkányozását"

A választók 78 százaléka nem tartja helyesnek Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő "patkányozó" kijelentését - derül ki a Nézőpont kutatásából, amelyet az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában ismertetett az intézet elemzője.

Tóth Erik közölte: az online kutatás szerint a megkérdezettek 54 százaléka egyenesen felháborítónak, elfogadhatatlannak tartja a politikus szóhasználatát és 43 százalék szerint Bangónénak minden tisztségéről le kellene mondania. A "patkányozó" kijelentés egyben látkép a magyar ellenzékről, ami elvesztette mérsékelt jellegét és lassan már demokratikusnak sem lehet nevezni - tette hozzá Tóth Erik. Úgy vélekedett: ha az MSZP-ben folytatódik a "bénaság" és nem tudnak kihátrálni Bangóné kijelentése mögül, az nem csak az európai parlamenti választási kampányukat teheti semmissé, de az önkormányzati választásokig felszámolhatja a párt mögött álló tábort. Az elemző szerint a majálisok, amelyek egy része el is maradt, az mutatták, hogy az ellenzék még rosszabb állapotban van, mint az elmúlt évi választások után. Az elhangzott beszédek nem találkoztak a társadalmi valósággal - értékelt Tóth Erik.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.