Közélet

Újra hazudott és megint lebukott Botka László szócsöve a Szeged.hu

Újra hazudott és megint lebukott Botka László szócsöve a Szeged.hu

2019. május 13., hétfő
Újra hazudott és megint lebukott Botka László szócsöve a Szeged.hu

Meg sem próbálták védeni magukat a bíróságon, talán tudták, hogy felesleges, mert akkorát kamuztak.

Botka László háziújságja, a szeged.hu március végén ismét gurított egy nagyot.

"Egykori munkásőrrel kampányol a Fidesz Brüsszelért"- írták Belénessy Csabáról, miután bejelentették, hogyTrócsányi László igazságügyminiszter komunikációs tanácsadója lesz. Ez a hír azért volt fontos a szegediek pénzéből működtetett propaganda oldalon, mert Belénessy Csaba a szegedi Fidesznek is segíti a munkáját. Két legyet egy csapásra alapon Belénessy Csabát és a szegedi Fideszt is le akarták járatni.

A fakenews gyár gépezetébe ismét, sokadjára porszem került.

Kiderült ugyanis, hogy valótlanságot állítottak és ezt Belénessy tudja bizonyítani is. Helyreigazítási kérelemmel fordult a szeged.hu-hoz, akik meseszerűen próbálták megoldani: meg is tették meg nem is. Az eredeti cikket elérhetetlenné tették, a keresőben csak a cím maradt amolyan emlékként az újabb hazugságuknak. Kiadtak egy közleményt, amiben egy mondatban tényszerűen megírták, hogy hazudtak, majd még két mondatban szánalmasan próbálták magyarázni a miértjét ennek. Persze az nem szerepelt benne, hogy elnézést kérnek az érintettől és az olvasóktól, mert hazudtak.

A tárgyalásra már el sem mentek, pironkodva hallgathatták volna: kamuztak

A bocsánatkérésnek szánt közleményt, amiből csak a bocsánatkérés hiányzott, nem fogadta el Belénessy Csaba, aki beperelte a szeged.hu-t kiadóSzegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft-t. Az első tárgyalást múlt pénteken tartották, ahol Belénessy Csaba jogi képviselője megjelent, de a bértolnokok védője jobbnak látta ha kihagyja a valószínűleg neki igencsak kellemetlen tárgyalást.

Úgy tűnik nyolc napig díszeleg majd a bizonyítványuk a címlapon

A bíróság ezért úgy döntött, hogy a keresetben foglaltakat ítéletbe foglalja és első fokú ítéletében kimondta, hogy a szeged.hu köteles helyt adni a helyreigazítási kérelemnek és a szemenszedett hazugság miatt kérjen elnézést Belénessy Csabától. Ezt ugyanolyan terjedelemben és méretben kell megtenniük, mint amekkorában hazudtak és 8 napig a címoldalon kell tartaniuk az újabb szégyenfoltjukat. Amennyiben a szeged.hu kiadója fellebbez az ítélet ellen, úgy másodfokon kellene bizonyítaniuk a bizonyíthatatlant. A szeged.hu főszerkesztője egyébként éppen a napokban kapott

"Propaganda-díjat"

.

A szeged.hu közpénzből, tehát a szegediek pénzéből működő baloldali lakájmédia, hasonlóan Botka László házilapjához a Szegedi Tükörhöz. Ennek ellenére titkolják, hogy mennyi közpénzt költenek el erre, és titkolják a fő propagandisták fizetését is, noha az is közpénz. A szegedieknek tehát joguk lenne tudni, mennyi pénzükbe is kerülnek a baloldali propagandisták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.