Közélet

1,5 millióan már aláírták a hétpontos bevándorlásellenes programot

1,5 millióan már aláírták a hétpontos bevándorlásellenes programot

2019. május 1., szerda
1,5 millióan már aláírták a hétpontos bevándorlásellenes programot

A Fidesz országosan a legfrissebb adatok szerint már több mint másfél millió aláírást gyűjtött össze Orbán Viktor 7 pontos programja mellett a bevándorlás megállítására - jelentette be a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szatmáry Kristóf azt mondta, az európai parlamenti választásig hátralévő időben továbbra is az emberekkel való közvetlen párbeszédre kell helyezni a hangsúlyt. A képviselő úgy értékelte, hogy ez az elmúlt időszak egyik legeredményesebb aláírásgyűjtése. A XVI. kerületben, egy majálison tartott sajtótájékoztatón Szatmáry Kristóf úgy fogalmazott: "itt, a kertvárosban is közelítünk a tízezer aláíráshoz", ami nagyon jó eredménynek számít.

A képviselő kiemelte, az emberekkel beszélve azt tapasztalják, hogy nagyon sokan egyetértenek a miniszterelnökkel és a Fidesszel abban, hogy Európát meg kell védeni, a bevándorlást pedig meg kell állítani. Megköszönte azoknak, akik eddig a támogatásukról biztosították őket.

Másrészt a Fidesz ezen a héten indította el az országjárást, választási fórumokat tartanak szerte az országban, Budapesten és vidéken is. Több mint 220 rendezvényre kerül sor a következő hetekben, így buzdítva minél többeket arra, hogy május 26-án vegyenek részt az EP-voksoláson, és Orbán Viktor hét pontját támogatva a Fideszre szavazzanak. A Fidesz-KDNP EP-listájának 13. helyén álló Tóth Edina úgy vélekedett, hogy a mostani EP-választás minden eddiginél fontosabb, sorsdöntő, hiszen Európa jövőjéről hoznak majd döntést az emberek: arról, hogy a kontinens megmaradjon-e keresztény gyökerűnek, vagy átalakuljon bevándorláspártivá, multikulturálissá. Kérdésre felelve Szatmáry Kristóf azt mondta, május 1-je azon túlmenően, hogy Magyarország EU-ba lépésének szimbolikus dátuma, a munka megbecsüléséről is szól, ami a kormánynak kiemelten fontos.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.