Sport

Válogatott jókívánságok a reptéren az Eb-re utazó szegedi súlyemelőnek

Válogatott jókívánságok a reptéren az Eb-re utazó szegedi súlyemelőnek

2019. április 10., szerda
Válogatott jókívánságok a reptéren az Eb-re utazó szegedi súlyemelőnek

Kézilabdázókkal és vízilabdázókkal találkozott a súlyemelő EB-re utazó Nagy Péter. A háromszoros Európa bajnoki bronzérmes sportoló indulása sokáig kérdéses volt a kontinenstornán, de végül az indulás mellett döntött, igaz ott nem akar kockáztatni az olimpiai kvalifikáció miatt.

Az Európa bajnokságra utazó szegedi súlyemelő Nagy Péter osztotta meg, hogy kikkel találkozott indulás előtt a Ferihegyi repülőtéren. Először az Asztrahányba, az oroszok elleni Eb-selejtezőre utazó férfi kézilabda-válogatott tagjaival kívántak egymásnak szerencsét, sőt a MOL-Pick Szeged beállósa, Bánhidi Bence külön megköszönte, hogy a súlyemelő Debrecenbe is elkísérte a csapatot és a lelátón szurkolt. https://www.facebook.com/253096114869573/photos/pcb.1153118878200621/1153118358200673/?type=3&theater Miután elköszöntek, az UVSE női vízilabdázóival "pacsizott" a súlyemelő. A női LEN kupa négyesdöntőre készülő csapatból Gangl Edinával jó barátságban vannak, 2013-ban együtt mondták az Universiadéra készülő magyar csapat esküjét. https://www.facebook.com/253096114869573/photos/a.253098041536047/1153111941534648/?type=3&theater Nagy Péter kontinensbajnoki szereplése kétséges volt, mivel influenza és térdfájdalmak is hátráltatták az edzésmunkájában, de a többhetes kényszerpihenő ellenére ott lesz Batumiban. „Egyenlőre jónak tűnik a térdem, nagy fájdalmaim már az elmúlt hetekben nincsenek és ha bemelegítek rendesen akkor edzés közben nem is érzem hogy bajom lenne.”-adott gyors helyzetjelentést állapotáról a háromszoros Eb-bronzérmes szegedi súlyemelő. A súlyemelő elmondta, hogy az edzések nehezebben mentek a kihagyás miatt, most úgy érzi, hogy az ideális állapotához képest körülbelül öt hetes lemaradásban van. Mindezek ellenére bizakodó, de kockáztatni nem fog az olimpiai kvalifikáció miatt.

„Az elvárás magammal szemben 404 kilogrammos összteljesítmény. A versenyen mindenképp elindulok de ha kicsit is érzem a térdemet és azt, hogy ebből komolyabb baj is lehet akkor visszalépek és nem kockáztatom a kvalifikációt.”

- mondta lapunknak Nagy Péter. Hozzátette, hogy az edzéseken is nagyon hullámzó volt a teljesítménye, ezért úgy látja, ha jó napot fog ki akkor egy kiváló eredményt is elérhet de ha „rossz lábbal kel fel” akkor nincs mit tenni, de ez majd a bemelegítőben dől el.

„Sportoló vagyok, küzdök a végsőkig, de ha nem megy nem fogok kockáztatni.”

- foglalta össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.