Hírzóna

Novák Katalin: a Fideszt nagyra értékeli a Nemzetközi Demokrata Unió

Novák Katalin: a Fideszt nagyra értékeli a Nemzetközi Demokrata Unió

2019. április 14., vasárnap
Novák Katalin: a Fideszt nagyra értékeli a Nemzetközi Demokrata Unió

A Fideszt egyik legsikeresebb tagpártjának tartja a középjobb és jobboldali pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (angol rövidítéssel IDU) egymást követő három kétharmados választási győzelméért - mondta vasárnap Novák Katalin Chiléből telefonon az MTI-nek az IDU kétnapos kongresszusát követően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta: szó esett a konferencián arról is, hogy mi zajlik az Európai Parlamenten belül az Európai Néppártban. Elhangzott, hogy az IDU számára a Fidesz szövetséges, látják, hogy ugyanazokat az értékeket képviseli, amelyeket az IDU is sajátjának tart, így a demokráciát, a vallásszabadságot, a kereszténység védelmét, családügyben a hagyományos, konzervatív értékek oltalmát. Novák Katalin tájékoztató felszólalásában kitért arra, hogy Magyarországon - szavai szerint - létrejött egy olyan ellenzéki szövetség, amelyben összeállt a szélsőjobb és a baloldal, és ez olyan jelenség, amelyet mindenkiaggodalommal figyel, hiszen - mint mondta - "nyíltan antiszemita politikai erők már a baloldallal szövetkeznek csak hogy hatalomhoz tudjanak jutni". Az államtitkár közölte, hogy a konferencián szóba került a venezuelai válság is. Ismertette, hogy a venezuelai ellenzéketképviselte Pelsa Solorvalo parlamenti képviselő, akinek gyalog kellett átszöknie hazája és Kolumbia határán, hogy aztán onnan Santiagóba utazva részt vehessen a konferencián és első kézből számolhasson be arról, mennyire aggasztó a helyzet Venezuelában. Az államtitkár elmondta még, hogy egy panelbeszélgetésen megvitatták a chilei nők helyzetét, esélyegyenlőtlenségi problémáit, és megtudta, hogy a chilei kormány épp mostanában kezd a családpolitikávalintenzívebben foglalkozni. Novák Katalin ismertette a magyar intézkedéseket, melyek célja, hogy harmónia szülessen hivatás és családanyaság között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.