Nincs olyan városrész a szegediek szerint, amire ne férne rá a felújítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múlt héten megírtuk, hogy Szeged a Mars térrel köszön a városba látogatóknak. A buszpályaudvar környékének látványa azonban sokak szerint lelombozó, de nem csak ez szúrja a szegediek szemét. Véleményük szerint baj van a Honvéd téren, a Rókusi templomnál, a belvárosban, de Újszegeden a Holt-Maros sétánynál is.

„A Rókusi templom rettenetes, omladozik a vakolat. A Honvéd téren a buszmegállót felújították, de maga a játszótér szörnyen néz ki. A nagy áruház épülete is nagyon ronda, régen fel kellett volna már újítani. Nem is beszélve az utakról, hiszen rengeteg áll borzasztó állapotban, ezeket sem ártana már megcsinálni” – írt rövid összegzést Márk arról, hogy szerinte melyik városrészre férne rá a felújítás Szegeden.

A hozzászólások és levelek mindegyikében visszatérő elem a Mars tér valamelyik szeglete, de a város központjától távolabbról is érkeztek felújításért “kiáltó” területek.

„Sajnos így néz ki idén a Holt-Maros, a nádas kipusztult, a víz minden évben többször felfordul. A gondozatlan fák hónapokig jobbra-balra dőlve várnak az önkéntesekre, kukák alig vannak, szemetes a környék. Újszegedhez nem illő sétány ez” – írja Ádám, aki egy képet is küldött a környék állapotáról.

„Szerintem a Passzázsra férne rá a felújítás. Koszos, galamb piszkos, töredezett lépcsőkkel. És minden oldalára kerülhetne babakocsi feljáró, ne kelljen kerülni. Bent pedig lehetne lift, mert így csak a biztonsági ember segítségével lehet felmenni” – osztotta meg velünk gondolatait Judit.

Sokan az utak állapotára panaszkodnak.  „A Röszke felőli körforgalom után a városba bevezető útra és környékére ráférne egy komolyabb útburkolati javítás, illetve tereprendezés. Illene egy szép bevezető a városba” – írja Szabolcs. Mások szerint ott akár egy négysávosítás is beleférne, mert akkora a forgalom.

Jelenleg több városrészben is zajlanak felújítási munkálatok. Már most látszik, hogy az önkormányzat által bejelentett dátumokhoz képest csúszik az átadás az Odessza lakótelepen, az Újszegedi Víztorony téren és Belső-Tarjánban. Nagy botrányt okozott a Széchenyi tér felújításának ügye is. A beruházásra 3 milliárd forintot költhet az önkormányzat, de az még kérdéses, hogy mikor kezdődnek a munkálatok, hogyan és milyen tervek szerint épül újra Szeged főtere.

Előző sztori

Villanyoszlopot döntött ki egy terepjáró Mórahalmon

Következő sztori

Hamarosan Fintelligence központ nyílik Szegeden