Közélet

Nincs olyan városrész a szegediek szerint, amire ne férne rá a felújítás

Nincs olyan városrész a szegediek szerint, amire ne férne rá a felújítás

2019. április 8., hétfő
Nincs olyan városrész a szegediek szerint, amire ne férne rá a felújítás
A múlt héten megírtuk, hogy Szeged a Mars térrel köszön a városba látogatóknak. A buszpályaudvar környékének látványa azonban sokak szerint lelombozó, de nem csak ez szúrja a szegediek szemét. Véleményük szerint baj van a Honvéd téren, a Rókusi templomnál, a belvárosban, de Újszegeden a Holt-Maros sétánynál is.

„A Rókusi templom rettenetes, omladozik a vakolat. A Honvéd téren a buszmegállót felújították, de maga a játszótér szörnyen néz ki. A nagy áruház épülete is nagyon ronda, régen fel kellett volna már újítani. Nem is beszélve az utakról, hiszen rengeteg áll borzasztó állapotban, ezeket sem ártana már megcsinálni” – írt rövid összegzést Márk arról, hogy szerinte melyik városrészre férne rá a felújítás Szegeden. A hozzászólások és levelek mindegyikében visszatérő elem a Mars tér valamelyik szeglete, de a város központjától távolabbról is érkeztek felújításért "kiáltó" területek.

„Sajnos így néz ki idén a Holt-Maros, a nádas kipusztult, a víz minden évben többször felfordul. A gondozatlan fák hónapokig jobbra-balra dőlve várnak az önkéntesekre, kukák alig vannak, szemetes a környék. Újszegedhez nem illő sétány ez” – írja Ádám, aki egy képet is küldött a környék állapotáról.

„Szerintem a Passzázsra férne rá a felújítás. Koszos, galamb piszkos, töredezett lépcsőkkel. És minden oldalára kerülhetne babakocsi feljáró, ne kelljen kerülni. Bent pedig lehetne lift, mert így csak a biztonsági ember segítségével lehet felmenni” – osztotta meg velünk gondolatait Judit. Sokan az utak állapotára panaszkodnak.„A Röszke felőli körforgalom után a városba bevezető útra és környékére ráférne egy komolyabb útburkolati javítás, illetve tereprendezés. Illene egy szép bevezető a városba” – írja Szabolcs. Mások szerint ott akár egy négysávosítás is beleférne, mert akkora a forgalom. Jelenleg több városrészben is zajlanak felújítási munkálatok. Már most látszik, hogy az önkormányzat által bejelentett dátumokhoz képest csúszik az átadás az Odessza lakótelepen, az Újszegedi Víztorony téren és Belső-Tarjánban.Nagy botrányt okozott a Széchenyi tér felújításának ügye is. A beruházásra 3 milliárd forintot költhet az önkormányzat, de az még kérdéses, hogy mikor kezdődnek a munkálatok, hogyan és milyen tervek szerint épül újra Szeged főtere.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.