/

Londonból járt haza edzést tartani a SZOTE kupagyőztes trénere

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A SZOTE kispályás labdarúgócsapata nyerte a debreceni rendezésű 47. Medikus kupát. Beke Krisztián, a szegedi orvostanhallgatók csapatának edzője nyolc héten keresztül ingázott London és Szeged között azért, hogy megfelelően felkészítse együttesét a rangos tornára.

– Először is gratulálok a nagyszerű sikerhez! Milyen út vezetett a kupagyőzelemhez?
– Péntek este érkeztünk a debreceni campusra, szombat délelőtt volt az első mérkőzésünk, amelyen 2–1-es vereséget szenvedtünk a házigazda ellen. Ezt követően közösen megebédeltünk, aztán délután a budapesti orvostanhallgatók ellen 2–1-re nyertünk. Vasárnap délelőtt volt az utolsó meccs, amelyen 1–0-s győzelmet arattunk a pécsiek ellen.

– Mennyit készültek a megmérettetésre?
– Összesen nyolc hetén át, heti két edzéssel készültünk februártól egészen a torna kezdetéig. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a srácok már szeptember óta együtt játszanak a SZVSE-pályán rendezett kispályás bajnokságban.

A SZOTE Medikus kupagyőztes kispályás labdarúgócsapata. Hátsó sor: Schmidt Dániel, Zsilák Martin, Vér Dávid tiszteletbeli csapattag, Beke Krisztián edző, Skribek Áron, Ahmed Assenay, Dr. Altorjay Boldizsár. Első sor: Várszegi Dávid, Mezei Arnold, Nagy Gergely, Gánti Botond, Kocsis Mátyás, Klippel Ádám, Gaszner Márton.

– Ha jól tudom, már egy ideje Londonban él. Csak a Medikus kupa miatt jött vissza Szegedre?
– Hétről hétre ingáztam London és Szeged közt. Három napot itthon voltam, a hét többi részében pedig az angol fővárosban dolgoztam.

– Logisztikailag hogyan bírta ezt összehozni?
– Alapból két szabadnapom van egy héten, ehhez kértem még egy extra szabadságot minden héten, és így kedden, szerdán és csütörtökön nem dolgoztam. Kedden hazarepültem, este edzést tartottam, a csütörtöki tréning után pedig visszarepültem Londonba, és péntek reggel már a munkahelyem kezdtem a napot.

– Mikor határozta el magában, hogy végigcsinálja ezt az embert próbáló időszakot?
– Konkrétan emlékszem a pontos dátumra: december 28-án döntöttem el. Úgy voltam vele, hogy ez lesz a karácsonyi és a születésnapi ajándékom egyben. Miután a munkahelyemen beleegyeztek a heti plusz egy szabadnapba, gyorsan lefoglaltam az oda-vissza szóló hat repülőjegyet.

Beke Krisztián (középen) több ezer kilométert ingázott a csapatáért.

– Az ön története sokat elárul a Medikus kupa presztízséről, de valójában mennyire színvonalas egy ilyen torna?
– Szerintem nagyon! Mindenki komolyan veszi, ráadásul a csapatok zömét félprofi játékosok alkotják. Aki jártas a Csongrád megyei futballban, az a mi összeállításunkat böngészve ismerős nevekre bukkanhat.

– Ön szerint minek volt köszönhető a siker?
– Nagyon erős közösséget alkotunk. A játékosok napi kapcsolatban vannak, többen is egy kollégiumi szobában laknak. Emellett régóta kispályáznak együtt, ráadásul idén beneveztek az egyetemek közti futsalbajnokságra is, valamint hétről hétre szerepelnek a SZVSE-pályán rendezett pontvadászatban is. A csapat egy része pedig a Móravárosi Kinizsi nagypályás csapatában játszik. Úgy gondolom, hogy a közösség erejében rejlik a siker kulcsa.

– A 2020-as Medikus Kupa házigazdája a Szegedi Tudományegyetem lesz. Az idei sikeren felbuzdulva elképzelhető, hogy jövőre is bevállal több ezer kilométernyi ingázást a csapatért?

– Addig még sok víz lefolyik a Temzén, nem szeretnék elhamarkodott kijelentésbe bocsátkozni.

Előző sztori

Bartók Csaba: Csak a Fidesz-KDNP képviseli Magyarország érdekeit

Következő sztori

Elindult a Fidesz országos aláírásgyűjtő akciója