Közélet

Kutyagumi miatt panaszkodnak a Nagykörúton

Kutyagumi miatt panaszkodnak a Nagykörúton

2019. április 3., szerda
Kutyagumi miatt panaszkodnak a Nagykörúton

Elege lett a járókelőknek a kutyák elhagyott ürüléke miatt. Szegeden, a Nagykörúton fákra ragasztották ki, hogy ne kutyavécének használják a gazdák a körutat. A kutyafuttatókban már nincs olyan gazda, aki ne szedné össze a kutyája után a csomagot, de az utcákon sajnos sűrűn előfordul.

A Bécsi körút mindkét oldalán található fákra üzeneteket ragasztottak az ott lakók. Az üzenet azt hirdeti, hogy a kutyasétáltatók ne használják kutyavécének a Nagykörutat.

Szegeden nem csak ezen a területen találkozhatunk a végtermékekkel, az igénytelen gazdik ott hagyják a csomagokat a Holt-Marosnál, és más füves területeken is. Sokan a kóbor kutyákra fogják elszórt kutyagumit, de annyi kóbor kutya nincs, mint amennyi ürülékkel találkozni lehet.

„ Mi kinézzük magunk közül azokat, akik nem szedik össze a kutyájuk után a végterméket. A közösségünkben ez már hozzátartozik a rutinhoz, bele épült a felelős állattartás teendői közé. Visszük magunkkal a kis zacskót és egyszerűen összeszedjük. Sajnos nem tudunk mindenkit szemmel tartani, sok olyan kutyatartó van, aki ezt nem tartja fontosnak. Miattuk részesülnek a gondos gazdák néha hátrányos megkülönböztetésben.” – írják az egyik Szegedi kutyás csoportban a közösségi oldalon.

Jogos a felháborodása a Nagykörúton élőknek, aminek a fa ragaszokkal hangot is adtak.

Korábban, nagyjából tíz évvel ezelőtt egy szegedi férfi már kitalált egy olyan „mikromarkolót”, aminek a segítségével hajolgatni sem kell, mert a gazdinak csak annyi a dolga, hogy a szemétbe kiürítse a kutyakakit, majd otthon elmossa a mikromarkolót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.