Kultúra

Kulturális élményeket kínál a Szegedi Szabadtéri Játékok

Kulturális élményeket kínál a Szegedi Szabadtéri Játékok

2019. április 16., kedd
Kulturális élményeket kínál a Szegedi Szabadtéri Játékok

A színvonalas színházi előadások mellett más kulturális élményeket, kiállításokat, gasztronómiai és szabadidős programokat is ajánl a Tisza-parti városba érkező közönségnek a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Herczeg Tamás, a fesztivál igazgató a Kultúrhétvége elnevezésű kezdeményezést bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, a Szegedi Szabadtéri Játékok alapítása óta meghatározó szerepet tölt be a város idegenforgalmában. Klebelsberg Kunó is részben ezzel a céllal hívta életre 88 éve a fesztivált.

A közönség körében végzett felmérés szerint a látogatók több mint fele nem helybéli és ők a megváltott jegyeken túl további 500 és 650 millió forint között költenek évente a városban. Az előadások mellett a várható élmények miatt döntenek úgy, hogy ellátogatnak Szegedre - közölte a szakember.

A fesztivál történetében ezért is hozott fontos változást a Reök-palota 2007-es megnyitása, ahol a többi közt képzőművészeti kiállításokkal várják a közönséget. Idén a fesztivállal párhuzamosan rendezik a kortárs képzőművészet hagyományos reprezentatív seregszemléjét, a Nyári Tárlatot, valamint a Bob Dylan életművét bemutató kiállítást - emlékeztetett Herczeg Tamás. Továbblépésként a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapján összegyűjtötték azokat a minőségi rendezvényeket, gasztronómiai kínálatot, fesztiválokat, kulturális és szabadidős programokat és szállásokat, melyek a városba érkezőket várják, így "tálcán kínálva" számukra a lehetőséget, hogy összeállítsák teljes hétvégi programjukat - közölte az igazgató.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.