Kultúra

Kezdődik az egyetemisták színházi találkozója

Kezdődik az egyetemisták színházi találkozója

2019. április 26., péntek
Kezdődik az egyetemisták színházi találkozója

Elsősorban egyetemisták munkáit vonultatja fel az április 26. és 28. közötti IV. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó. Az országos és egyben nemzetközi találkozóra a pécsi, a debreceni és a veszprémi egyetemi társulatok mellett Székelyudvarhelyről és Vecsésről is érkeznek fellépők.

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája, a Szegedi Egyetemi Színházért Egyesület és a Szegedi Egyetemi Színház társulatának szervezésében országos és egyben nemzetközi egyetemi színházi találkozót rendeznek április 26. és 28. között. A IV. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó elsősorban egyetemisták munkáit vonultatja fel. Az előadásokat egymáshoz közel eső helyszíneken, multifunkcionális térben mutatják be. Idén új helyszínként a JATE Klub csatlakozik, valamint az előadásoknak a Szegedi Nemzeti Színház balett-terme, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar régi tornaterme, a ZUG művészeti tetthely, és a Szegedi Egyetemi Színház társulatának régi játszóhelye, a Szegedi Pinceszínház ad otthont. A találkozót szakmai beszélgetések, tréningek és koncertek kísérik. Vendégek: Debreceni Egyetemi Színház (DESZínház), Janus Egyetemi Színház (JESZ – Pécs), Veszprémi Egyetemi Színpad (VESZ), SGR Projekt - Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ, a Kisspista Színház (Vecsés), Homo Ludens Projekt, Poén Partizánok, Kooperáló színház-pedagógiai alkotótér (Szegedi Nemzeti Színház) Az előadásokra a találkozó ideje alatt a belépés ingyenes, de regisztrálni érdemes, a különböző helyszínek befogadó kapacitása miatt a

szegediegyetemiszinhaz@gmail.com

címen. A fesztivál részletes programja

itt érhető el.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.