Hírzóna

Illegális gyorsulási versenyen razziáztak budapesti rendőrök

Illegális gyorsulási versenyen razziáztak budapesti rendőrök

2019. április 14., vasárnap
Illegális gyorsulási versenyen razziáztak budapesti rendőrök

Kilenc engedély nélkül átalakított autó forgalmi engedélyét vonták be a rendőrők szombatra virradó éjszaka egy újpesti illegális gyorsulási verseny helyszínén - közölték vasárnap a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a BRFK és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai pénteken nem sokkal éjfél előtt zárták le az Ipari park és az Óceánárok utcát a Megyeri út és Külső Váci út között. A másfél órán át tartó razzia során 53 autót ellenőriztek, a járműben lévők adatait is egyeztették. Az ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, vizsgálták, hogy az autók szerepelnek-e a körözési listán. A kilenc bevont forgalmi engedélyű autó közül többnek a kipufogórendszerét alakították át, volt olyan is, amelyiknek a futóművét módosították. A szabálytalan kipufogórendszerrel üzemeltetett járművek "jelentős hanghatással zavarták a fővárosiak nyugalmát, pihenését" - írták a közleményben. A razzia során a rendőrök két esetben forgalmi engedély hiánya miatt helyszíni bírságot szabtak ki, egy ember ellen a kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt tettek feljelentést.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.