Írjon nekünk

Közélet

Idén is nagy tömeget vonzott a Városi Keresztút

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Városi Keresztutat április 12-én. Évről-évre virágvasárnap előtti péntek este gyűlnek össze Szeged keresztény közösségei, hogy együtt zarándokoljanak, megemlékezve Krisztus szeretetből értünk vállalt szenvedéséről.

A zarándokok este hét órakor találkoztak a dómban, ahol Köllő Sándor egyetemi lelkész köszöntötte őket, és rövid bevezetőt mondott. Ezután a résztvevők fáklyákkal a kezükben járták végig a történelmi belvárost, ahol egy-egy állomásnál az egyes szegedi keresztény közösségek tartották az elmélkedést.

Többen is vállaltak stációt
A következő közösségek vállalták idén egy-egy stációt: Szalvátor Ifjúsági csoport, CsaládKözPont, Sík Sándor Kollégium, Kaszap István Kollégium, Szent Imre Szakkollégium, DOM Gyermekkórus, Liget Társulat (Újszeged), Szent Jeromos csoport (Újszeged), Karolina Katolikus Egyetemi Szakkollégium, Szent Gellért Szeminárium, DOM Gyermekkórus szülők, Antióchia/Alsóváros és Újszeged, Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium.

A stációk Szeged város nevezetességei és főbb terei voltak mint például az árvízi emlékmű, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Honvéd téri református templom vagy a jezsuiták Szent József temploma. Zenei szolgálata által az egyetemi lelkészség énekkara segítette a lelki elmélyülést.

A több mint százfős csoport nem sokkal kilenc óra után érkezett vissza a Dómhoz, ahol a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében az Oltáristenség jelenlétében hangzott el a záró elmélkedés. A keresztút szentségi áldással zárult.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A magyar óvodarendszer Európa élvonalához tartozik

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bódis József oktatási államtitkár szerint.

Tovább olvasom

Közélet

Veszélyt jelent a Tabán utcai kézműves körforgalom

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

A Tabán utcai körforgalomnál a parkoló autók, a kitakart közlekedési tábla és a lekopott útburkolati jelek nehezítik az autósok életét. Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Országos pozíciót kapott a korábbi szegedi főrabbi

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Markovics Zsolt 16 évig volt Szeged főrabbija.

Tovább olvasom

Aktuál