Közélet

Idén is nagy tömeget vonzott a Városi Keresztút

Idén is nagy tömeget vonzott a Városi Keresztút

2019. április 16., kedd
Idén is nagy tömeget vonzott a Városi Keresztút

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Városi Keresztutat április 12-én. Évről-évre virágvasárnap előtti péntek este gyűlnek össze Szeged keresztény közösségei, hogy együtt zarándokoljanak, megemlékezve Krisztus szeretetből értünk vállalt szenvedéséről.

A zarándokok este hét órakor találkoztak a dómban, ahol Köllő Sándor egyetemi lelkész köszöntötte őket, és rövid bevezetőt mondott. Ezután a résztvevők fáklyákkal a kezükben járták végig a történelmi belvárost, ahol egy-egy állomásnál az egyes szegedi keresztény közösségek tartották az elmélkedést.

A következő közösségek vállalták idén egy-egy stációt: Szalvátor Ifjúsági csoport, CsaládKözPont, Sík Sándor Kollégium, Kaszap István Kollégium, Szent Imre Szakkollégium, DOM Gyermekkórus, Liget Társulat (Újszeged), Szent Jeromos csoport (Újszeged), Karolina Katolikus Egyetemi Szakkollégium, Szent Gellért Szeminárium, DOM Gyermekkórus szülők, Antióchia/Alsóváros és Újszeged, Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium.

A stációk Szeged város nevezetességei és főbb terei voltak mint például az árvízi emlékmű, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Honvéd téri református templom vagy a jezsuiták Szent József temploma. Zenei szolgálata által az egyetemi lelkészség énekkara segítette a lelki elmélyülést. A több mint százfős csoport nem sokkal kilenc óra után érkezett vissza a Dómhoz, ahol a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében az Oltáristenség jelenlétében hangzott el a záró elmélkedés. A keresztút szentségi áldással zárult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.