Közélet

Egyelőre nem épül napelempark Makón

Egyelőre nem épül napelempark Makón

2019. április 24., szerda
Egyelőre nem épül napelempark Makón

Egyre-másra épülnek a Makó térségi falvak határában a napelemparkok - van már ilyen a város határában is. Most egynek stoptáblát mutatott a képviselő-testület - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint a makói képviselő-testület legutóbbi ülésének napirendjén szerepelt az a kérés, amely szerint egy fővárosi, egy zalaegerszegi és egy szegedi székhelyű vállalkozás napelemes kiserőművet szeretett volna létesíteni Makó határában. A három cég idén januárban összesen 8,5 megawatt kapacitású kiserőmű megépítésére kapott támogató határozatot a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivataltól Makó határában, ami 3500 háztartás áramfelhasználási igényét biztosítaná. A társaságok kérték, hogy a majdani beruházás területét – az egyszerűbb ügyintézés érdekében – a képviselő-testület nyilvánítsa kiemelt fejlesztési területté. Ám Lázár János javaslatára máshogyan döntött a testület. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.