Gazdaság

Csongrádban 44 település igényelhet falusi csokot

Csongrádban 44 település igényelhet falusi csokot

2019. április 15., hétfő
Csongrádban 44 település igényelhet falusi csokot

Már júliustól kérhető a falusi csok a hátrányosabb helyzetű településeken. Pusztaszer polgármestere szerint jól jár, aki meglátja a vidéki életben a szépet, és él a lehetőséggel, hiszen olcsóbban jobb ingatlanokhoz jut, mint városon - írja a Délmagyar.

A lap idézi Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztost, aki szerint 2486 hátrányosabb helyzetű, legfeljebb 5000 fős lélekszámú településen lesz igényelhető a falusi csok. Gyopáros Alpár elmondta, hogy a program július 1-jén indul, és egyelőre három évig, 2022. június 31-ig lesz elérhető. Ugyanakkor a kormány monitorozni fogja, milyen hatása van a falusi csok támogatási rendszerének a kistelepüléseken. Ha 2022-ben továbbra is van igény a programra, a kormány dönthet a folytatás mellett, illetve az érintett települések listáját is felülvizsgálhatják, akár bővíthetik is – fejtette ki a kormánybiztos. Csongrád megyéből negyvennégy település szerepel a listán, többek között Apátfalva, Balástya, Csanytelek, Eperjes, Kövegy és Maroslele, de ott van például Pusztaszer is. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.