Írjon nekünk

Hírzóna

Családi vállalkozásnak nyújt segítséget a Paktum

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

A Nemeskert Kft. ügyvezetője, Nemes-Nagyné Vas Andrea elárulta, korrektséggel kezelik munkatársaikat. 290-en dolgoznak a főleg paradicsomtermesztéssel és forgalmazással foglalkozó cégnél, de további munkahelyeket töltenének be a Csongrád Megyei Paktum segítségével.

“Bakson, Forráskúton és Balástyán, valamint Üllés közelében van kertészetünk. A profilunk elsősorban a paradicsomtermesztés” – ismertette röviden a Nemeskert Kft-t ügyvezetője, Nemes-Nagyné Vas Andrea. “Az elmúlt öt évet mint termelői csoport vittük végig. 15 termelőtaggal három megyéből három termelőcsalád mennyiségét fogjuk össze. Csakis az általunk termelt, kiváló minőségű paradicsomot kívánjuk eljuttatni a magyar fogyasztókhoz” – mondta azelőtt, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Önkormányzat, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegációját körbevezette a vállalat csomagolóüzemében.

A cég területei az utóbbi években az induláshoz képest több mint hét hektárral nőttek, vagyis most már közel 20 hektáron termelhetnek paradicsomot. “A rövidtávú célunk, hogy további hét hektárral nagyjából 27 hektárra nőjön ez a terület” – mondta, majd hozzátette, az uborkával és a kaliforniai paprikával együtt 45 hektáron termelnek.

“290 munkatársunk van, de így is szembe kell néznünk a munkaerő hiánnyal. Nap mint nap küszködünk azzal, hogy feltöltsük a munkahelyeket. Ennek kapcsán fontos szempontnak tartjuk, hogy korrektséggel kezeljük munkatársainkat. Így a fluktuáció minimális, hiszen partnerként kezeljük a kolllégáinkat, ennek ellenére jelenleg 30-40-50 munkahelyet is tudnánk biztosítani. Volt rá példa, hogy szakembert képeztünk ki” – idézte fel. A munkavégzést innovációval és automatizálással könnyítik meg, hiszen a jó kedvű munkaerő adott idő alatt tudja a nagyobb termelést biztosítani – véli az ügyvezető.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM)

Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001

(X)

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Félmilliót ad a Médiatanács a szegedi filmfesztivál közönségdíjas alkotásának

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Még másik három magyar filmszemle-győztest is díjaz.

Tovább olvasom

Hírzóna

A magyar óvodarendszer Európa élvonalához tartozik

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bódis József oktatási államtitkár szerint.

Tovább olvasom

Baleset

Kisteherautó és kocsi karambolozott Sándorfalván

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy ember megsérült.

Tovább olvasom

Aktuál