Közélet

Borsos ára van a kényelemnek Szegeden

Borsos ára van a kényelemnek Szegeden

2019. április 4., csütörtök
Borsos ára van a kényelemnek Szegeden

Vannak olyan helyzetek, amikor nincs időnk bevásárolni, vagy éppen az egészségi állapotunk nem engedi, hogy kimozduljunk. Ilyen esetekre kínálnak megoldást a futárszolgálatok. Szegeden is működik ilyen, de a borsos ára miatt többen panaszkodnak a szolgáltatásra.

„Ki viszek én is neked egy kilo kenyeret 2500-ért” – hangzott el a hasznos tanács a Szegeden láttalak facebook csoportban arra a kérdésre, hogy működik-e még a városban olyan futárszolgálat, ami mindent házhoz szállít.

Van olyan futárszolgálat, ami úgy hirdeti magát, hogy a kedvenc ételt házhoz viszi, elvégzik a kisebb-nagyobb bevásárlásokat - virágot, ajándékot lehet küldeni rajtuk keresztül a barátoknak, szeretteknek – megveszik a mozi-, színház-, koncert jegyet - elhozzák a patikából gyógyszert - otthon felejtett iratokat, kulcsokat, és még a telefont is eljuttatják ahhoz, aki nem vitte magával. E mellett alkatrészek, barkácsanyagok, szerelvények, villanyszerelési anyagok beszerzését és házhozszállítását is vállalják.

Persze jó pénzért.

A körtöltésen belül ezer és kétezer forint közötti összeget kérnek el egy házhozszállításért. Szeged külterületein természetesen növekszik ez az összeg, a Dorozsmára vagy Szőregre szállításért akár háromezer kilométert is elkérhetnek fuvaronként. Vidékre hetven forint/ kilométerért szállítanak, a kiszállítási díj pedig, ötszáz és ezer forint között változik címenként. A várakozásért is fizetni kell, ha valaki nincs ott a megbeszélt helyszínen ötven forintot is elkérhetnek percenként.

A szuper és hipermarketek is kitaláltak már saját futárszolgálatot, aminek a segítségével egy – két kattintással be lehet szerezni az ebédhez vagy vacsorához szükséges hozzávalókat. Volt, akinél ez bevált, de sokan panaszkodnak is rá.

„Mivel idős vagyok, úgy gondoltam kényelmesebb, ha házhoz hozzák a boltból, amire szükségem van. Szerintem drágán dolgoznak, és nem is pontosan érkeznek, ha összetorlódnak a rendelések, akkor nem tudják teljesíteni az ígért időt.” – írta nekünk Sarolta. Egy buszjeggyel még mindig olcsóbban oldhatjuk meg a bevásárlást, de akinek vastagabb a pénztárcája, és rászánja a pénzt, annak kényelmesebb lehet a futárszolgálat igénybevétele.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.