Hírzóna

Bogárdi Szabó: csak a keresztyének vihetik el Krisztus feltámadásának örömhírét a világnak

Bogárdi Szabó: csak a keresztyének vihetik el Krisztus feltámadásának örömhírét a világnak

2019. április 21., vasárnap
Bogárdi Szabó: csak a keresztyének vihetik el Krisztus feltámadásának örömhírét a világnak

Csak mi, keresztyének vihetjük el Krisztus feltámadásának örömhírét a világnak - mondta Bogárdi Szabó István püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap ünnepi istentiszteleten, Budapesten.

Húsvétkor kettéválik a világ: az örömhír hirdetőire és azokra, akik hallgatnak róla vagy elhallgatják azt - fogalmazott a református püspök igehirdetésében. Bogárdi Szabó István azt mondta: Isten azért bízza ránk a feltámadás jó hírét, mert mi látjuk Jézus keresztjében a bűnök bocsánatát.Hozzátette, a feltámadás nem a régi megsemmisítését, hanem annak átformálását jelenti, hiszen Isten a könnyeket és a halált eltörli, minden mást azonban megújít. A református püspök szólt arról, kétezer éve Isten úgy döntött, "gyanús alakok", egyszerű emberek vigyék el az örömhírt: karácsonykor a világ peremén élő pásztorok, húsvétkor a bűnös Mária Magdaléna és a gyáva, Krisztus-megtagadó Péter apostol. Bogárdi Szabó István kitért arra: a hit ellenségei sokszor számon kérik a keresztyéneken életüket, a példamutatást, az erényeket, a mindent meghaladó szeretetet, s gyakran a vallástalanok szeretnék megmondani a hívőknek, milyen a jó keresztyén, az Isten és az egyház, erről azonban maguknak a keresztyéneknek kell tanúságot tenniük. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.