Sport

A csapatmunkának köszönhető a Szedeák sikere

A csapatmunkának köszönhető a Szedeák sikere

2019. április 29., hétfő
A csapatmunkának köszönhető a Szedeák sikere

Megvédte bajnoki címét a Naturtex-SZTE-Szedeák U20-as csapata, miután a szolnoki rendezésű Morgen Ferdinánd emlékbajnokság nyolcasdöntőjének fináléjában 75-71-re legyőzték a Debrecen együttesét. A torna legértékesebbnek játékosának választott Kerpel-Fronius Gáspár szerint csapatként sikerült megnyerniük a bajnokságot.

Győzelemmel kezdte a kétnapos tornát a Naturtex-SZTE-Szedeák, az első mérkőzésen 87-65-re legyőzték az Óbudai Kaszások együttesét. A második összecsapás már jóval szorosabb volt, a szegediek 76-74-re diadalmaskodtak a Honvéd ellen. Az utolsó csoportmérkőzésen Kiss Zsolt tanítványai 71-51-es vereséget szenvedtek a Debrecen ellen, de a harmincpontos vereség ellenére is továbbjutó helyen zártak. Az elődöntőben a házigazda Szolnoki Olaj várt a szegediekre, az előzetesen a torna legesélyesebbnek tartott együttesét meglepetésre 59-53-ra legyőzték. A fináléban a Debrecen várt a Szedeákra, a szegedieknek sikerült visszavágniuk a csoportküzdelmek során elszenvedett nagyarányú vereségért, ugyanis 75-71-re diadalmaskodtak és ezzel megvédték a bajnoki címüket. – Nagyon sokat készültünk erre a tornára, szerettük volna megvédeni a bajnoki címünket. Tudtuk, hogy ez nehéz feladat lesz, ugyanis a végső győzelemre is esélyes Szolnok volt a házigazda. A Debrecen az egész torna során kiváló játékot nyújtott, ezért szerintem óriási fegyvertény, hogy sikerült legyőzünk őket. Nagyon büszke vagyok a srácokra. Azt gondolom, hogy az utolsó két meccsen nyújtott csupa szív játék és az óriási akarat miatt megérdemelten nyertük meg a tornát – fogalmazott Kiss Zsolt, a Szedeák U20-as csapatának trénere. A torna legértékesebb játékosának a Naturtex-SZTE-Szedeák irányítóját, Kerpel-Fronius Gáspárt választották, aki a döntőben 17 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. – Úgy gondolom, hogy csapatként sikerült megnyernünk ezt a tornát. Négy nap alatt bebizonyítottuk, hogy a mi együttesünk nem csak egy-két játékosra épül, hiszen mindenki rengeteget tett hozzá a sikerhez. Szerintem napról napra jobban játszottunk, a védekezésünk és a támadójátékunk is fokozatosan javult. Nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtuk védeni a címünket – nyilatkozta a klub honlapjának Kerpel-Fronius.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.