Közélet

618 millióból újítják fel Szeged egyik legrosszabb útját

618 millióból újítják fel Szeged egyik legrosszabb útját

2019. április 8., hétfő
618 millióból újítják fel Szeged egyik legrosszabb útját

Hamarosan elkezdődik a Kollégiumi út felújítása, miután erről március 18-án szerződést kötött a megrendelő önkormányzat és a Magyar Közút Zrt., valamint a kivitelező Strabag Kft. - derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A projekt nettó 618 millió forint uniós pénzből készülhet el - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint Szeged egyik legrosszabb állapotban lévő útjára korábban kétszer írtak ki közbeszerzést, eredménytelenül. A teljesen lepusztult Kollégiumi úton jelenleg csak helyenként látható az egykori aszfalt maradványa, por és gödrök borítják. Gyakorlatilag újjá kell építeni. A beruházás a Kollégiumi út felújítása mellett magában foglalja a Dorozsmai út–Fonógyári út közötti útszakasz – beleértve a Kollégiumi út–Fonógyári út csomópontját – rekonstrukcióját és kiépítését több mint 12 ezer négyzetméteren, 4400 négyzetméter járda építését, a közvilágítás, az esővízgyűjtő csatorna kiépítését, a faültetést (385 darab), cserjetelepítést (1341 darab) és a gyepesítést is 22,5 ezer négyzetméteren. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.