Közélet

Tizenöt politikus tiszteletdíját csökkenthetik

Tizenöt politikus tiszteletdíját csökkenthetik

2019. március 5., kedd
Tizenöt politikus tiszteletdíját csökkenthetik

Az Országgyűlés ma lehetővé teheti a vagyonkezelő alapítványok létrehozását, továbbá az államfő kifogásai alapján módosíthat a tavaly novemberben elfogadott jogalkotási törvényjavaslaton.

A hét második ülésnapja napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők ezután előbb megtárgyalják, majd el is fogadhatják azt a módosítást, amelyet a parlament törvényalkotási bizottsága kezdeményezett az Áder János köztársasági elnök által visszaküldött jogalkotási törvényjavaslaton. A végleges törvényből kimaradhat az a pont, amely az államfő álláspontja szerint az alaptörvényhez képest szűkítené, mi minősül törvényalkotási tárgynak az alapvető jogok szabályozásakor. A Ház emellett elfogadhatja az igazságügyi miniszter vagyonkezelő alapítványok létrehozását lehetővé tevő javaslatát is. Trócsányi László olyan új típusú alapítványi formát hozna létre, amely családi vagyonok professzionális kezelését, valamint közfeladatokat, például felsőoktatási célokat is szolgálhat. Az Országgyűlés ellenzéki képviselők ellen indított fegyelmi ügyekben is dönt, aminek eredményeként tizenöt politikus tiszteletdíját csökkenthetik. A parlament ülése március 11-én, hétfőn ér véget, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.