Közélet

Teljes az Aida szereposztása a szabadtérin

Teljes az Aida szereposztása a szabadtérin

2019. március 13., szerda
Teljes az Aida szereposztása a szabadtérin

A hazai operaélet sztárjaival, fiatal művészekkel debütál az operák királynője, az Aida a Dóm téri színpadon – a címszerepet a többszörös díjnyertes szoprán, Ádám Zsuzsanna énekelheti. A grandiózus Verdi-operában partnerei lesznek még a Radamest játszó László Boldizsár mellett Kálmándy Mihály, Gál Erika, Kiss András, Kovács István, Kálnay Zsófia és Szerekován János.

„Az Aida nekem remekmű, kompozíciós szempontból az operák operája” – vallja Kesselyák Gergely, a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójának rendezője. A karmester-rendezőénél jobb kezekbe nem kerülhetett volna az év operabemutatója: Kesselyák kivételes alkalmakkor vállalkozik rendezésre, melynek egyedisége már a Szabadtérin nagy sikerrel játszott Turandoton és Nabuccón is látszott – az Aida épp ilyennek készül. Különleges látványvilág, egyedi rendezői elképzelések és természetesen élvonalbeli szereplőgárda határozza meg a július 26- án és 27-én látható grandiózus Verdi-operát, melyet Pál Tamás fog dirigálni.

Fotó: Szamosi András

A címszerepet a fiatal szoprán, Ádám Zsuzsanna énekli, aki ezt a hozzá közel álló Verdi-szerepet életében először a hatalmas Dóm téri színpadon énekelheti esténként 4000 ember előtt. Számos megmérettetésen és fontos szerepben bizonyított már Ádám Zsuzsanna korábban is. Az elmúlt időszakban számos nemzetközi versenyen is eredményesen szerepelt, ezek közül Milánóból első díjat hozott el, tavaly pedig avilághírű szoprán, Marton Éva Énekversenyén második helyezést ért el.

Nemcsak Ádám Zsuzsannának lesz újdonság a szerep, hanem darabbeli partnerének, a Radamest játszó László Boldizsárnak is. A rendkívül népszerű, Dóm téri közönségkedvenc vezető tenor már egymás után az ötödik évadban léphet idén a színpadra. További nagy visszatérőket is várhatunk az Aidában: a nagyszerű bariton, Kálmándy Mihály Amonasro, Etiópia királyának szerepét fogja énekelni, a fiatal basszus, Kiss András pedig Ramfis főpapot fogja életre kelteni.

Az operák királynőjében fog először a Dóm téri színpadra lépni a Magyar Állami Operaház kiemelkedő mezzoszopránja, Gál Erika Amnerisként, valamint a Szegeden is jól ismert operaénekes, Kálnay Zsófia is, aki a főpapnőt alakítja. Egyiptom királyaként a nemzetközi karriert befutott basszust, Kovács Istvánt üdvözölhetjük a Szegedi Szabadtérin, a hírnököt pedig a sokoldalú, számos szegedi fellépésén is megszeretett tenor, Szerekován János fogja énekelni.

A szólisták mellett több száz szereplőt igénylő grandiózus operához, melyben csak a kórus létszáma meghaladja a 120 főt, Zeke Edit álmodott sokoldalú, LED-falat is igénylő díszletet, melynek letisztult formavilágát Velich Rita művészi jelmezei oldják fel és egészítik ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.