Egyetem

Tehetséges ifjú közgazdászokat díjaztak az egyetemen

Tehetséges ifjú közgazdászokat díjaztak az egyetemen

2019. március 5., kedd
Tehetséges ifjú közgazdászokat díjaztak az egyetemen

A GTK Tehetsége ösztöndíjakkal és vállalati támogatásokkal díjazták a legjobb közgazdászhallgatókat. A nyolcvan tehetséges diákot március elsején köszöntötték.

A szegedi közgazdászhallgatóknak létrehozott ösztöndíjrendszer a tanulmányi eredmény, a szociális háttér, a nyelvtudás és a versenyeredmények alapján jutalmazza a tehetséges egyetemistákat. A hallgatók 100 és 50 százalékos ösztöndíjakban részesülhetnek, melynek célja, hogy az adott százalékban átvállalják a hallgatók önköltségi díját.

A kari ösztöndíjak mellett vállalati és alapítványi ösztöndíjakra is pályázhatnak a hallgatók, ugyanis a GTK harmincnál több partnere csatlakozott a kezdeményezéshez. Ha egy hallgató vállalati ösztöndíjat nyer el, akkor a szakmai gyakorlatát annál a cégnél kell töltenie. Az ösztöndíjprogram nagykorúságát jelzi, hogy mostanra már a korábbi ösztöndíjasok alapítanak ösztöndíjat, és évről évre több olyan támogatás talál gazdára, amelyet korábbi szegedi közgazdász hallgatók alapítottak.

Az ösztöndíjátadó rendezvényen Dr. Kovács Péter, a kar dékánja és Dr. Vilmányi Márton prodékán köszöntötte a hallgatókat. – 2012-ben született meg az ösztöndíjprogram gondolata, azzal a céllal, hogy az önköltségessé vált képzésben anyagi támogatást nyújtsunk a hallgatóknak. Így jött létre a mai koncepció. Büszkén mondhatom, hogy ma már egyre több partnerrel tudunk együtt dolgozni, így a GTK Tehetsége ösztöndíj mellett vállalati támogatásokat is szép számmal oszthatunk ki. Az ösztöndíj ma már elismerésnek számít, mely a tehetséget, erőfeszítést és teljesítményt jutalmazza. Örömmel jelenthetem be, hogy idén összesen 80 hallgató munkáját ismerjük el GTK Tehetsége ösztöndíjjal és vállalati támogatással – mondta el Dr. Vilmányi Márton. A vállalati ösztöndíjakat Dr. Csáki Katalin, a ContiTech Rubber Industrial Kft. HR vezetője, Hefkó Levente, az IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, és Farkas Tamás, a FourCreation alapító tagja adta át. Csukás Alexandra, a GTK harmadéves hallgatója idén 50 százalékos GTK Tehetsége ösztöndíjban részesült. Ennek köszönhetően tandíjának a felét átvállalta a kar. A gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató elmondta, hogy a kari ösztöndíj hatalmas segítség, a szülei is nagyon örülnek, hogy idén újra ösztöndíjat nyert. A fiatal tehetség már korábban is pályázott, így már nem először nyerte meg a pályázatot, melyre természetesen nagyon büszke.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.