Sport

Tatabányán kezdi a tavaszi nagy sorozatát a MOL-Pick Szeged

Tatabányán kezdi a tavaszi nagy sorozatát a MOL-Pick Szeged

2019. március 9., szombat
Tatabányán kezdi a tavaszi nagy sorozatát a MOL-Pick Szeged

Szombaton, a K&H férfi kézilabdaligában a Grundfos Tatabánya KC otthonában lép pályára a MOL-Pick Szeged. Ezzel a meccsel elkezdődik a csapat tavaszi hadjárata.Szombaton a Tatabánya, jövő vasárnap a Veszprém, majd a Plock elleni BL nyolcaddöntő két meccse vár a MOL-Pick Szeged kézilabdázóira a következő 4 hétben. Ez a tavaszi sorozat felvezetője, hiszen az azt követő időszakban a kupadöntő, bajnoki döntő mellett remélhetőleg még legalább négy BL meccs vár Bánhidiékre.

De ennyire ne rohanjunk előre. Tatabányán az utóbbi időben mindig izgalmas, az utolsó percig kérdéses kimenetelű meccset játszott a Szeged. Az előző bajnokságban 24-22-re kikaptak, de emlékezetes lehet az azt megelőző szezonban egy vitatott eset miatt megismételt mérkőzés is. Hazai pályán ősszel magabiztosan, 34-27-re nyert a Pick, de hogy ez se legyen megnyugtató senkinek: októberben a Bányász kihasználta a Veszprém botladozását és hullámvölgyét és nyert ellenük. "Jó és kemény meccsre számítok." – mondta a szegedi klub hivatalos oldalának a csapat vezetőedzője, Juan Carlos Pastor. Hozzátette, hogy Tatabányán remek közönség van, kiváló hangulatot teremtenek, és a csapat is remek játékerőt képvisel. Azt mondta, hogy mindig nehéz és izgalmas meccset játszik csapata, de Felkészültek, a héten sokat edzettek, és külön hangsúlyozta, hogy csak erre a találkozóra koncentráltak.

Fotó: Faragó Imre

"Jól dolgoztak a fiúk, gyakoroltunk olyan elemeket is, amelyek újak lesznek."- adott betekintést a mindennapi munkába Pastor- "Fokoznunk kell a tempót. Tetszett, hogy egyre nagyobb ritmusban játszottunk az edzéseken. Ez fontos lesz a Tatabánya ellen, mert a hazai védelem kőkemény, nekünk mindenre gyorsan kell reagálnunk. Meccsről meccsre léptünk előre, most is ezt kell tennünk. Biztos, hogy végig a legerősebb csapat szerepel majd. Az mindenképpen erőt ad, hogy népes szegedi szurkolótábor segít bennünket. Ez mindig csodás érzés, ha tudod, hogy azok, akik érted rajongnak, mögötted állnak. Együtt biztos vagyok benne, hogy sikerül győztesen hazatérnünk."- mondta bizakodva. A MOL-Pick Szegednek ez lesz a 21. bajnokija a szezonban, eddigi 20 meccsét megnyerte, a mezőny egyedüli veretlenjeként érkezik Tatabányára. A meccs 18 órakor kezdődik, az M4 élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.