Közélet

Népszerű a prevenciós képzés a Gál Ferenc Főiskolán

Népszerű a prevenciós képzés a Gál Ferenc Főiskolán

2019. március 7., csütörtök
Népszerű a prevenciós képzés a Gál Ferenc Főiskolán

Csaknem negyven hallgató jelentkezett a második félévben a „Társadalmi biztonság-prevenciós ismeretek” kurzusra a szegedi Gál Ferenc Főiskolán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya vezetésével meghirdetett képzés során az internetbiztonságról és a rendőrségi kommunikációról, a mentőszolgálat tevékenységéről már hallhattak előadást a résztvevők. Emellett egy úgynevezett „Kék-Tér” akvárium órát is megnézhettek, melyen általános iskolás gyermekek mutatták meg milyen körülmények közt és formában ismerkednek ők a Kék tér oktatási modul keretein belül például a vagyonvédelemmel. A prevenciós órájuknak – rendhagyó módon – most a főiskola adott otthont. A következő hetekben szó lesz még a tűzvédelemről, valamint a drogprevencióról is. A Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Gál Ferenc Főiskola, a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésében megvalósult képzés lehetőséget biztosít a főiskola hitéleti szakos hallgatóinak, illetve mindazoknak, akik munkájuk során találkoznak a kurzuson tárgyalt kérdésekkel, hogy megismerkedjenek a mindennapok biztonságát segítő metódusokkal, illetve a bekövetkező válsághelyzetek kezelésének módszereivel. A kurzus a gyakorlatban is megismerteti a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a rendőrség munkáját, és mindazt, amit a szakszerű segítségük igénybevételéig is tenni kell a rászorulókért. A program célja tehát, hogy a leendő szakemberek a képzés során megkapják azokat az alapvető általános biztonsággal, bűn-és baleset-megelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak munkájuk során. A kurzus szerdai napokon 14 órától 15 óra 45 percig tart, melynek a Főiskola Glattfelder terme ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.