Közélet

Megváltozik a szegedi zöldhulladék-gyűjtési rendszer

Megváltozik a szegedi zöldhulladék-gyűjtési rendszer

2019. március 1., péntek
Megváltozik a szegedi zöldhulladék-gyűjtési rendszer

Régi probléma oldódhat meg a zöldhulladék-gyűjtési rendszerben egy sikeres KEHOP-os pályázat récén Szegeden a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. együttműködésével - írja a Délmagyar.

A lap szerinta városban élők a hulladékudvarok elhelyezkedésére, illetve anyagi helyzetükre tekintettel nem minden esetben tudják igénybe venni a hulladékgyűjtő udvar térítésmentes szolgáltatását, ezért a keletkező zöldhulladékot a közszolgáltató a vegyes hulladékkal együtt szállítja el. Így a begyűjtött zöld hasznosításra alkalmatlan, ezért jelenleg előkezelés nélkül ártalmatlanítják. A most elnyert 240 millió forintos pályázat által részben csökkenne az ártalmatlanításra elszállított hulladék mennyisége, ugyanis a város külön kukákat vásárol a zöldek gyűjtésére. A tervek szerint a pályázati pénzből 33 ezer edényzetet szereznek be. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.