Szórakozás

Megtartják a vadvilág világnapját a Szegedi Vadasparkban

Megtartják a vadvilág világnapját a Szegedi Vadasparkban

2019. március 1., péntek
Megtartják a vadvilág világnapját a Szegedi Vadasparkban

A Vadaspark idei, 30 éves jubileumához kapcsolódóan számos érdekes programot terveznek. Hétfőn egy újabb rendezvényre kaptak felkérést, tovább színesítve a kínálatot. A vadvilág világnapja mindenkinek tartogat érdekességeket.

Az Agrárminisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága a Szegedi Vadasparkot kérte fel, hogy az együttműködésük keretében itt ünnepeljük a vadvilág világnapját (World Wildlife Day). A rendezvényt dr. Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár és Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója hétfőn nyitja meg Természetvédelmi Oktatóközpontban. Természetesen a rendezvény fő vendégei az iskolai csoportok lesznek. A gyerekeknek játékos programokat és érdekes előadásokat, valamint tengeri állatok bemutatóit kínálják.

A vadvédelmi világnap

Az ENSZ közgyűlése 2013-ban, a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) aláírásának 40. évfordulója alkalmából úgy döntött, hogy az aláírás napját, március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánítja. Azóta ezen a napon világszerte Földünk vadon élő állat- és növényvilágát ünnepeljük, Szegeden azért döntöttek a március 4-i nap mellett, hogy iskolai csoportokat tudjanak invitálni a kapcsolódó rendezvényre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.