Hírzóna

Európában egyedülálló hagyományaink vannak

Európában egyedülálló hagyományaink vannak

2019. március 2., szombat
Európában egyedülálló hagyományaink vannak

Olyan erő van birtokunkban, mely Európában nem igen van máshol, vannak olyan hagyományaink, melyek egyedülállóak - jelentette ki az Agrárminisztérium államtitkára szombaton.

Farkas Sándor a XIII. Orosházi Hagyományok-Ízek Versenye ünnepélyes megnyitóján azt mondta, a disznóvágás, amikor a nagyszerű ízek asztalra kerülnek, olyan mozzanata életünknek, amelyre az egész évben várni szoktunk. Hozzátette: a hagyomány ápolása minden magyar ember szívében benne lakozik. Az orosházi verseny és a hasonló rendezvények többek annál, mint hogy a résztvevők kiváló minőségű kolbászt, abált szalonnát, májast vagy szalámit készítenek, olyan közösségépítő programok, amelyekre mindannyiunknak szükségünk van - közölte a politikus. Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, hogy a már tizenharmadik alkalommal megszervezett versenyen nemcsak barátságok szövődnek, hanem a résztvevők át tudják adni egymásnak azt a titkot is, mi az, ami miatt olyan finom az orosházi kolbász, szalámi, sonka. Az országgyűlés alelnöki posztját is betöltő politikus hangsúlyozta, hagyományainkat fel kell mutatni: azt, amire büszkék vagyunk, amit át akarunk adni utódainknak. Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester kifejtette, a verseny kitűnő alkalom arra, hogy a városban és a térségben élők bemutassák, milyen gasztronómiai csodák előállítására képesek; az itt lakóknak van mire büszkének lenniük. Zalai Mihály (Fidesz-KDNP), a Békés Megyei Közgyűlés elnöke felidézte, a helyi gazdakör először 2007-ben - a közösség erősítése mellett - azzal a céllal rendezte meg versenyt, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a helyi termékeknek és készítőiknek. A politikus kijelentette: éppen ezért tartja elfogadhatatlannak, hogy a helyi ellenzék igyekszik ellehetetleníteni a rendezvényt, idén meg akarta vonni a verseny önkormányzati támogatását.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.