Hírzóna

Erre számítsunk a hosszú hétvégén a megye határátkelőin

Erre számítsunk a hosszú hétvégén a megye határátkelőin

2019. március 14., csütörtök
Erre számítsunk a hosszú hétvégén a megye határátkelőin

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerint a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul március 15. és 17. között Csongrád megyében.

A nemzeti ünnep és a hosszú hétvége miatt március 14-én este és 15-én előreláthatólag a szokásosnál többen indulnak útra, hogy felkeressék a határon túli nemzeti emlékhelyeinket és a megemlékezések helyszíneit, illetve ápolják a családi kapcsolataikat. Elsősorban a román határszakasz határátkelőhelyein alakulhatnak ki várakozások március 14-én, csütörtökön este kilépő irányban, továbbá 15-én pénteken reggel és este a ki-, illetve a belépő irányban. A szokásos hétvégi kamionstop mellett – a nemzeti ünnepre tekintettel – március 14-én csütörtökön 22 órától, március 15-én pénteken 22 óráig a teherfogalom korlátozására kell számítani, így várakozások alakulhatnak ki elsősorban Röszke, Csanádpalota-Nagylak határátkelőhelyeken szombat hajnaltól estig.

Röszkén

pénteken a kilépő irányban a buszok és a személygépjárművek tekintetében 30-90 perces várakozás kialakulásával számolnak. Vasárnap elsősorban a belépő irányban a busz- és a személyforgalmi sávokon 30-90 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében akár 60-180 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban szombatig és a jövő héten hétfőtől.

Tiszaszigeten

, valamint

Ásotthalmon

és

Röszkén

a hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban elsősorban belépő irányban.

Csanádpalotán

pénteken és szombaton a tehergépjárművek tekintetében belépő és kilépő irányban akár 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében – elsősorban belépő irányban – 30 esetenként 60 perces várakozással számolnak. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként be- és kilépő irányban 30-60 perc várakozás is kialakulhat.

Nagylakon

a személygépjárművek esetén akár 15-30 perc várakozás is kialakulhat mindkét irányban, míg a tehergépjárművek esetén – elsősorban kilépő irányban – 30 perces várakozás is előfordulhat.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.