Közélet

Vasárnap kezdődik a házasság hete

Vasárnap kezdődik a házasság hete

2019. február 7., csütörtök
Vasárnap kezdődik a házasság hete

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl 100 településen több mint 200 programmal irányítjáka figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora elmondta: a Magyarországon 12. alkalommal szervezett rendezvénysorozathoz bárki csatlakozhat újabb programmal a

www.hazassaghete.hu

oldalon. Székely János szombathelyi megyés püspök arról beszélt: a házasságkötés szertartásán is elhangzó Jézusi mondat, "Amit Isten egybekötött, azt ember szét ne válassza", sokkal inkább örömhír, mint tilalom. Jézus arra tanít, hogy létezik a teljes önátadás, lehet feltétel nélkül szeretni, és ezt a szeretetet megkapni valakitől - mondta a katolikus főpásztor. Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke azt mondta: a házasság Isten ajándéka, és mindig akkor fut zátonyra, amikor az Isten nélkül, ember egymaga akarja irányítani.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.