Egészség

Továbbra is egyre több az influenzás beteg

Továbbra is egyre több az influenzás beteg

2019. február 6., szerda
Továbbra is egyre több az influenzás beteg

A múlt héten tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma; január 28. és február 3. között húsz százalékkal több, 77 500 beteget regisztráltak, mint egy héttel korábban - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai összesítőjében.

A fővárosban és 15 megyében emelkedett, három megyében nem változott, egy megyében csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma - írták. A legtöbb beteg Tolna, Hajdú-Bihar és Heves megyében volt. A betegek korösszetételében nincs változás: 34,5 százalékuk 15-34 éves, 35,5 százalékuk gyerek, 23 százalékuk tartozik a 35-59 évesek korcsoportjába, 7 százalékuk pedig 60 éven felüli. A laboratóriumi vizsgálatok szerint többségében az influenza A vírus okozta a megbetegedéseket, de - az idei szezonban először - a múlt héten influenza B vírus okozta fertőzést is diagnosztizáltak.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.