Közélet

Nincs elég óvónő Szegeden

Nincs elég óvónő Szegeden

2019. február 7., csütörtök
Nincs elég óvónő Szegeden

Idén 50 óvodai dolgozó megy nyugdíjba a szegedi önkormányzati óvodákból, közülük 26-an óvodapedagógusok. Őket nehéz pótolni, a fiatalok számára ugyanis az alacsony fizetés miatt nem vonzó a pálya. Gyakran a nevelési év közben üresednek meg az álláshelyek, ami még jobban megnehezíti a helyzetet - írja a Délmagyar.

A lap szerint pár napjaóta új óvónő dolgozik a dorozsmai Bölcs utcai óvodában. Ez hatalmas dolog az intézmény életében, ugyanis január végén egyszerre két óvónő ment nyugdíjba. A gondozási év közben kellett tehát új szakembereket találni, ami nem egyszerű. Országosan is problémát jelent az óvónők utánpótlása: hiány van szakemberekből. Szeged önkormányzati intézményeiből ráadásul idén az átlagosnál többen mennek nyugdíjba, így egyszerre sok állást kell betölteni. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.