Közélet

Elhunyt Csete György, a megyei tűzoltóság egykori vezetője

Elhunyt Csete György, a megyei tűzoltóság egykori vezetője

2019. február 26., kedd
Elhunyt Csete György, a megyei tűzoltóság egykori vezetője

Nemrég elhunyt nyugalmazott Csete György tű. ezredes, a Csongrád megyei tűzoltóság egykori vezetője - közölte a megyei katasztrófavédelem.

Csete György tűzoltó ezredes 1927. március 24-én született Medgyesegyházán. Hivatásos szolgálatát 1949. április elsején kezdte a makói Tűzoltóképző iskola újonc tűzoltójaként. 1949. júniusától szeptember végéig a Tiszthelyettes képző iskola hallgatója volt. Az iskola elvégzését követően a Kispesti Textilgyárba került őrsparancsnoki beosztásba. Hivatástudatát és rátermettségét felettesei korán felismerték, így 1950 szeptemberétől már a Budapest Csepeli Tűzoltó Alosztályon teljesített szolgálatot. 1951. március elsejétől magasabb szinten folytatta tűzoltó tanulmányait a Tűzoltó Tisztképző Iskola hallgatójaként. A sikeres vizsgák után 1952 áprilisától áthelyezték a Szegedi Tűzoltó Alosztály állományába, alosztály parancsnoknak. Ettől a dátumtól kezdve nyugdíjazásáig több szintű vezetői beosztást töltött be. Volt a Csongrád megyei Tűzrendészeti Osztály osztályparancsnok helyettese, majd 1961 októberétől osztályparancsnoka. Ettől kezdve 1982. március 31-i nyugdíjazásáig első számú vezetőként irányította a Csongrád megyei tűzoltóságot. Munkáját minden beosztásában a magas szintű szakmai tudás, a magas követelménytámasztás és a parancsnoki gondoskodás jellemezte. Harminchárom éves hivatásos pályafutása alatt 27 alkalommal részesült elismerésben. Tűzoltó generációk sora nőtt fel a keze alatt. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetése és munkatársai tisztelettel adóznak emléke előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.