Egyetem

Berci segíti a felvételit a szegedi egyetemen

Berci segíti a felvételit a szegedi egyetemen

2019. február 10., vasárnap
Berci segíti a felvételit a szegedi egyetemen

Február 15- ig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. A leendő elsősök könnyen el tudnak veszni a szövevényes felvételi eljárás útvesztőiben, az SZTE azonban új szintre emelte a segítségnyújtást. Az egyetem chatbot szolgáltatása kis üzeneteket küldd az egyetemi életről, a felmerülő költségekről, és a legfontosabbról is: mit lehet kezdeni egy egyetemi diplomával.

Mivel a diákok jórészt emberek, a chatbot is kapott egy nevet: ő Berci, a Mentrollház egyik fiktív lakója, avagy egy tapasztalt egyetemista, aki chat-üzenetekben mesél. Bercivel konkrét ügyekben lehet beszélgetéseket folytatni, vagyis bár időnként visszakérdez, alapvetően végigvisz egy jól felépített tartalmi struktúrán. Az egyetemen kívüli témákban hiába teszünk fel neki kérdéseket, azokban nem tud választ adni, de a szövegen kívül képeket és videókat is mutat, amellyel érthetőbbé teszi a megadott információkat.

"Berci személyében nem új karaktert alkottunk, hiszen őt már 2017 óta az SZTE Mentrollház Facebook oldal egyik szereplője. Eddig kizárólag a hallgatók felé kommunikált, azóta idén már a felvételiző hallgatók segítségére is lesz. Bercit az SZTE Felvételi Facebook oldalán érhető el, ami akár asztali gépről vagy a Messenger app-ból is használható." - mondja a szolgáltatásról Olajos Márk, a Four Creations munkatársa. Az SZTE emellett minden kara számára külön

Facebook-csoportot

hozott létre, amelyeket hallgatók kezelnek, és amellett, hogy bemutatják a szegedi egyetemisták életét, minden felmerülő kérdésre válaszolnak.Ha a felvételizést fontolgató fiataloknak éppen nincs kérdésük, akkor is érdemes felkeresniük a csoportokat, hiszen így felsőbb éves hallgatókat ismerhetnek meg, valamint később itt találhatják meg a leendő évfolyamtársaikat. A szülők se maradnak felület nélkül, az ő kérdéseiket egy "dedikált csoportban" várják. Keresd Berci-botot a Szegedi Tudományegyetem Felvételi

Facebook-oldalán

, míg az online konzultációs Facebook-csoportokat az

SZTE Felvételi oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.