Hírzóna

A tárgyalóteremben vették őrizetbe a drogárus makói házaspárt

A tárgyalóteremben vették őrizetbe a drogárus makói házaspárt

2019. február 20., szerda
A tárgyalóteremben vették őrizetbe a drogárus makói házaspárt

A Szegedi Törvényszék az eljárás befolyásolásának veszélye miatt szerdán elrendelte annak a makói házaspárnak a letartoztatását, akik a vádirat szerint éveken keresztül árultak herbált otthonukban.

A házaspár ellen jelentős mennyiségű kábítószer és új pszichoaktív anyag kereskedelmének bűntette miatt folyik eljárás. A vádirati szerint a nő és a férfi 2010 végétől 2015. március 25-ig makói magánházukban hatósági engedély nélkül kábító hatású anyagokat tartalmazó növényi törmelékeket értékesítettek füstölőként. A vádlottak a Honvéd városrészben található házukon és közösségi oldalukon folyamatosan hirdették, hogy egész napos nyitvatartási idő mellett náluk herbált lehet vásárolni, különböző akciókkal igyekeztek a forgalmat növelni.

A vád szerint a házaspár 2015 februárja és márciusa között 163 alkalommal értékesítettek herbált a vásárlóknak. A rendőrség 2015. március 25-én tartott házkutatást a vádlottaknál, az ekkor lefoglalt növényi törmelékek egy része az értékesítés időpontjától függően pszichotrop anyagnak, majd kábítószernek, illetőleg új pszichoaktív anyagnak minősült.

A bíróság által ismertetett iratok szerint a drogot rendszeresen egy futárszolgálat szállította a házaspárnak, az eladók magyarországi és szlovákiai vállalkozások voltak. A tárgyalás során a férj elmondta, folyamatosan figyelemmel kísérték a jogszabály-változásokat, amennyiben egy hatóanyag tiltólistára került, azt a módosítás hatálybalépése előtt igyekeztek akciósan értékesíteni, a maradékot pedig elégették. A vádlott beszélt arról is, konfliktusba került a városban tevékenykedő más dílerekkel, akik át akarták venni tőle a piacot. A per során több fogyasztót is meghallgatott a bíróság, akadt olyan rendszeres vásárló, aki erős függőség kialakulásáról számolt be, többeknél memóriazavar alakult ki. A szerdai tárgyalási napon kiderült, a vádlottak rá akartak venni egy szomszédságukban lakó nőt, vallja azt a bíróság előtt, az utolsó házkutatás előtt kicserélte a lefoglalt növényi törmeléket, így a lefoglalt drog, nem a vádlottaké volt. Ezért a bíró elrendelte a vádlottak letartoztatását, a tárgyalóterembe érkező rendőrök pedig őrizetbe is vették őket.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.