Közélet

A szegedi Antavo startup nyerte el "Az Év Irodája" címet

A szegedi Antavo startup nyerte el "Az Év Irodája" címet

2019. február 26., kedd
A szegedi Antavo startup nyerte el "Az Év Irodája" címet

Szegeden található Magyarország egyik legjobb irodája: a Szegedről indult startup vállalkozás, az Antavo belvárosi irodáját választották a legjobbnak a 2018-as „Az Év Irodája” versenyen kisvállalati kategóriában. A cég emellett újabb befektetőket vonzott, akik között találjuk az egykori amerikai nagykövetet, Colleen Bellt is.

A 2018-as év legjobb irodája Szegeden található: az Antavo startup vállalkozás 400 négyzetméteres, belvárosi irodáját választotta az ország legjobb irodájának a szakmai zsűri „Az Év Irodája” pályázaton, a kisvállalati kategóriában. A Kelemen utcai, 140 éves „Új Mayer-ház” emeleti terének irodává alakítása 2017-ben kezdődött, ahová tavaly költözött be a negyven munkatárs. A terveket Kecsmár Attila, az Antavo egyik társalapítója és ügyvezetője esténként rajzolta meg: szemléletmódja szerint, ha nem ért valamihez, akkor utánajár és megcsinálja. Így készültek el, közös ötletek alapján az új iroda tervrajzai.

A kivitelezés is igazi csapatmunka volt: az iroda egyik fontos vizuális eleme egy “Empower” felirat (az angol kifejezés arra utal, hogy képessé válhatunk bármire), melyet az Antavo munkatársai készítettek el: egyikük megrajzolta és kinyomtatta, egy másik munkatárs digitálisan lemodellezte, megvette hozzá az alapanyagokat, az egyik kolléga meghegeszettte, majd közösen vonták be sárga fonallal.

A modern, úgynevezett „loft irodában” szerették volna megőrizni a hely klasszikus jellegét modern elemekkel kiegészítve, mely korábban romkocsmaként működött. Az Antavo célja, hogy folyamatosan izgalmas, inspiráló környezetet biztosítson a munkatársainak, ezért tartják kiemelt fontosságúnak a kitüntetést.

A vállalat a díjak mellett egy kiemelkedő szakmai mérföldkőhöz is elérkezett: egy komoly, 1.5 millió dolláros tőkeemelést hajtottak végre. Európai, amerikai és magyar befektetők, úgynevezett tőkealapok döntöttek úgy, hogy érdemes az egyre komolyabb szakmai sikereket elérő Antavoba fektetni. A befektetők között találjuk többek között Colleen Bellt, az Egyesült Államok korábbi magyarországi nagykövetét és Christopher Mattheisent is, aki nemrég lett a Microsoft Magyarország ügyvezetője, és ezelőtt több mint tíz évig volt a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Az Antavo egy szegedi központú startup vállalkozás: elsősorban a divat és kereskedelem szektorban működő vállalatok számára fejlesztenek egy újszerű marketingszoftvert, amivel hatékony és élvezetes hűségprogramokat lehet működtetni. A vállalat ügyfelei jelenleg tizenhat országból származnak. Az Antavo az elmúlt évben komoly szakmai sikereket könyvelhetett el, az alkalmazottaik száma 14-ről 44 főre nőtt. Jelenleg kollégáik hat helyszínről dolgoznak: Szegedről, Budapestről, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Olaszországból és Norvégiából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.