Egészség

A legjobb házi fájdalomcsillapító szerek

A legjobb házi fájdalomcsillapító szerek

2019. február 10., vasárnap
A legjobb házi fájdalomcsillapító szerek

Sokan ódzkodnak a fájdalomcsillapító gyógyszerektől, és inkább szenvednek, mintsem tablettákhoz nyúljanak. Nekik sem kell azonban görcsökben fetrengeniük, amíg egy erősebb fejfájás elmúlik, vannak otthoni praktikák, amiket sikerrel lehet alkalmazni.

A legtöbb panaszt a fejfájás okozza, de kellemetlen lehet, ha az ízületi bántalmakból fakadó kellemetlen tünetek is elrontják a napunkat.

Az ananász megoldás lehet az ízületi panaszokra

A benne lévő bromelain nevű vegyület hatékony fegyver a krónikus fájdalom ellen, különösen ízületi gyulladások esetén, mert felemészti a vér egyik fehérjéjét, a fibrint, amit a szervezet sérülés esetén termel. Ez a fehérje felelős a seb körüli ödémák, duzzanatok és a fájdalom kialakulásáért, így ha csökken a mennyisége, akkor a gyulladással járó kellemetlen érzések is mérséklődnek. Erőteljesen serkenti az emésztést, ezért fogyókúrázók számára is hasznos, de puffadásenyhítő hatása miatt a menstruációs görcsökön is hatékonyan segít, ráadásul a benne lévő C-vitamin az immunrendszert is erősíti.

Fejfájásra fehér fűzfakéreg

A fehér fűzfakérget elsősorban lázas betegségek, influenza, fejfájás és ízületi gyulladások kezelésére alkalmazzák évek óta. Hatóanyaga ugyanaz a szalicil, ami az aszpirinben is megtalálható. Ez a szervezetben szalicilsavvá alakul át, amely csökkenti a lázat, a gyulladást és a fájdalmat. Bár ez a gyógynövény lassabban hat, mint az aszpirin, hatása tovább tart, és ami a legfontosabb, hosszú távú használata is biztonságos. Kesernyés, fanyar íze miatt tabletta formájában a legkényelmesebb bevenni.

Hozzá kell szokni az ízéhez, de izomfájdalmakra hatásos a gyömbér

Ezerféleképp felhasználható, Magyarországon mégis valamiért kevésbé ismert gyógynövény, ami nem csak finom, de egészséges is. Erőteljes vérkeringés-serkentő hatása révén nagyon jó izomfájdalmakra, migrénre, de hányinger és megfázás ellen is. Erjedésgátló tulajdonságai révén segíti az emésztést és enyhíti a puffadást. Az ízületi gyulladás tüneteinek csökkentésében is hatékony, mivel gátolja a gyulladáskeltő anyagok képződését. Teaként, levesként, fűszerként egyaránt finom, de olaja masszírozáshoz is hatékony.

Fogfájásra szegfűszeg

Már évszázadok óta használják a fájós fogakra a szegfűszeget – és nem véletlenül! Magas eugenoltartalma fertőtlenítő és természetes érzéstelenítő hatása miatt valóban csökkenti a fogfájás okozta kellemetlen érzést.

Gyomorégésre almaecet

Az almaecet olyan összetevőket tartalmaz, amelyek felgyorsítják az emésztés folyamatát, így akinek kevés gyomorsava van, két kanál almaecetet egy nagy pohár vízben feloldva enyhülést nyerhet. Az almaecet azonban nem csak erre jó: erős baktériumölő hatása révén méregteleníti a szervezetet, és vérkeringés-fokozó hatása miatt enyhülést nyújthat az ízületi merevség, gyulladás és köszvény miatt szenvedőknek is.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.