Egyetem

Végeztek az első kiterjesztett hatáskörű ápolók az egyetemen

Végeztek az első kiterjesztett hatáskörű ápolók az egyetemen

2019. január 31., csütörtök
Végeztek az első kiterjesztett hatáskörű ápolók az egyetemen

2017 szeptemberében három egyetemen - köztük a Szegedi Tudományegyetemen - a hazai egészségtudományi képzések történetében először, elindult a kiterjesztett hatáskörű ápoló mesterképzés. Az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán 13 kiterjesztett hatáskörű ápoló szakember végzett.

A képzés, illeszkedve a képzési világtrendekhez és figyelembe véve korunk egészségügyi rendszereinek kihívásait, lehetőséget teremt az ápolók – és bizonyos esetekben mentőtisztek – számára, hogy ismereteiket bővítve új szerepeket töltsenek be az egészségügyi ellátásban. Az alapképzési diplomára épülő képzés elvégzése után a mestervégzettségű ápolók komoly segítséget jelenthetnek a rendszer hatékonyságának növelésében, a betegutak optimalizálásában, a minőségi betegellátás biztosításában. A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán (ETSZK) 2019 januárjában, az országban az elsők között végzett 13 kiterjesztett hatáskörű ápoló szakember. Az aneszteziológiai, intenzív terápiás és sürgősségi szakirányokon végzett hallgatók mintegy 1500 órányi elméleti és gyakorlati képzés, valamint több, mint 30 vizsga sikeres teljesítése után, februárban veszik át oklevelüket a Kar Oklevélátadó Ünnepségén.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.