/

Több mint ezer új lakást árultak decemberben Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 23 megyei jogú város közül a legtöbb beruházás Győrben, Debrecenben, Pécsen és Szegeden ismert: itt épül az online meghirdetett újlakás-projektek 48,3 százaléka – olvasható a Délmagyar körképében.

Nem lassult a növekedés az országos újlakás-piacon 2018-ban sem: a fővárosban 469-re, míg a vidéki megyei jogú városokban 290-re nőtt az elérhető projektek száma, miközben az értékesítettség aránya is fokozatosan nő – derül ki az Otthon Centrum felméréséből. Az ingatlanközvetítő 2019-ben is a tavalyihoz hasonló erős évet vár az ingatlanpiacon, ahol az adásvételek száma várhatóan megközelítheti a 2018 végére várt 160 ezres számot.

Az Otthon Centrum a megyei jogú városokban végzett felmérése alapján 290 társasházilakás-projekt volt elérhető 2018 decemberében, ezekben összesen 8 770 új lakást hirdettek megvételre – mondja Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője..

A 23 megyei jogú város közül a legtöbb beruházás Győrben, Debrecenben, Pécsen és Szegeden ismert: itt épül az online meghirdetett újlakás-projektek 48,3 százaléka. A legtöbb lakás Győrben, Debrecenben és Szegeden épült, ahol sorban 1530, 1080 és 1050 új lakást kínáltak megvételre. Soóki-Tóth Gábor elmondása szerint a legdrágább vidéki projekt Pécsen ismert, ahol egy négyzetmétert 740 ezer forintért kínál a beruházó, míg a legolcsóbb, 190 ezer forintos négyzetméterárral egy miskolci projekt rendelkezik.

További részletek ITT olvashatók.

 

Előző sztori

Csökkent a várakozási idő a sürgősségi ellátásban

Következő sztori

Biztonsági ajtó, amivel búcsút mondhat a félelemnek

Legutóbbi hasonló cikkek