Kultúra

Szeged zenei múltjáról írt könyvet Apró Ferenc helytörténész

Szeged zenei múltjáról írt könyvet Apró Ferenc helytörténész

2019. január 3., csütörtök
Szeged zenei múltjáról írt könyvet Apró Ferenc helytörténész

Barangolás Szeged zenei múltjában címmel jelent meg Apró Ferenc legújabb kötete. A helytörténész elárulta, nem volt sok forrása, csupán a szegedi sajtó archívumai és a város régi jegyzőkönyvei. Komoly munka áll a kötet mögött–írja a Délmagyar.

A lap cikke szerintApró Ferenc legújabb könyvéről a Móra Ferenc Múzeumban mesélt Fagler Erika és Kiss Ernő társaságában. Elárulta, hogy a véletlen szülte az ötletet, hogy a város zenei múltjával kezdjen foglalkozni. Egyszer észrevette, hogy egy feldolgozó kötetből kihagyták a zsidó templom egykori énekkarát. Ekkor ugrott be neki, hogy bővítenie kellene az emberek ismereteit. Elvégre Szegeden eddig ilyen kötet még nem született, pedig minden más terület feldolgozta saját képviselőit. – Sok emberről azt sem tudják ma, kicsoda. Minden hónapban megírtam egy életrajzot, így indult az egész. Magamnak írtam ezeket, de 14 után már könyvért kiáltott a dolog – mesélte a szerző. – Jövőre már Móra Ferenc munkásságával tervezek foglalkozni, de ha lesz rá igény, ezt is folytatom. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt fotó: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.