Politika

Petrás János: "A Jobbik elvesztette a lelkét"

Petrás János: "A Jobbik elvesztette a lelkét"

2019. január 31., csütörtök
Petrás János: "A Jobbik elvesztette a lelkét"

A Kárpátia frontembere a Mandinernek nyilatkozott a szerdán megjelent Egyszerűen senkik vagytok című daluk kapcsán.

Nagy port kavart a nemzeti érzelmű együttes új dala, melyben nyíltan szakít a korábban szélsőjobboldali Jobbikkal. A dal klipjében közismert baloldali szereplők is megjelennek kitakart szemmel. "Csak egy kulcsszót mondok: szivárványkoalíció. Miért kell a Jobbiknak mindenáron együtt mozogni, együtt megjelenni, szövetségre lépni azokkal,akik behívják az EU-s ügyészséget? Miért nem tudunk megmaradni függetlennek?

A Jobbik elvesztette a lelkét, az a közösség, az az érzés és motiváció, ami benne volt, már elveszett. Egy biztos: nem a Kárpátia változott, mi kitartunk a korábbi értékeink mellett" – magyarázta Petrás János, a Kárpátia frontembere.

Petrás azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nincsenek egyedül, hiszen a Romantikus Erőszak nevű együttes frontembere, Sziva Balázs vokálozik a számban. "Ő egész biztos egyetért az üzenettel" – fogalmazott a Kárpátia énekese. "Azt hiszem, nincs még egy zenekar Magyarországon, aki ennyire politikai tényező tudna lenni. A Jóisten ránk rótta azt a feladatot, hogy politikai tényező legyünk, így időről időre ki kell fejezzük a véleményünket. Ez a dal egy közéleti kinyilatkoztatás, ha úgy tetszik, egy nyílt levél. Ezért is lett szándékosan egyszerű" – jelentette ki Petrás. Ezek után felmerül, hogy miért nem valóságos nyílt levelet adtak ki. Erről azonban úgy vélekedik a frontember, hogy dalként több emberhez eljutott az üzenetük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.