Március végén döntenek Magda Marinkó szabadulásáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 24-én dönt a rettegett halálosztó, Magda Marinkó feltételes szabadlábra helyezéséről a szegedi büntetés-végrehajtási bíró – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Éppen ma 25 éve, 1994. január 28-án kapták el a magyar rendőrök a rettegett szabadkai származású sorozatgyilkost, Magda Marinkót.

Magda Magyarországon életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, ami azzal is járt, hogy 25 év letöltése után kell felülvizsgálni, hogy feltételesen szabadlábra helyezhető-e vagy sem. Erről a PestiSrácok.hu információi szerint március 24-én dönt a szegedi büntetés-végrehajtási bíró.

Magda Marinkó feltételes szabadlábra helyezése persze nem jelent auto­matikus szabadulást, hiszen kiadják Szerbiának. Ott 2001-ben eltörölték a halálos ítéletet, így Magda Marinko büntetését is életfogytiglani szabadságvesztésre változtatták, ami

legalább negyven év szerb börtönt jelent számára, s legkorábban harminc év eltelte után vizsgálhatják felül büntetését, azaz 86 éves korában szabadulhat

– olvasható a cikkben.

További részletek ITT olvashatók.

(Kiemelt kép: MTI)

Előző sztori

50 éve várnak – kinyitják a szegedi időkapszulákat?

Következő sztori

Pártkontroll Pol Pot megyében – Vetélkedő a Kommunizmus Áldozatainak Emlékére

Legutóbbi hasonló cikkek