Sport

Kemény végjáték után szakadt meg a Szedeák győzelmi sorozata

Kemény végjáték után szakadt meg a Szedeák győzelmi sorozata

2019. január 26., szombat
Kemény végjáték után szakadt meg a Szedeák győzelmi sorozata

Az ötödik helyezett Zalakerámia ZTE KK-t fogadta a Naturtex-SZTE-Szedeák szombaton a férfi kosárlabda NB I A csoportjában. A szegediek harmadik negyedbéli leolvadását feltámadás követte, de ez és Juhos 24 pontja kevésnek bizonyult a győzelemhez.

A mérkőzés előtt egy perc csenddel emlékeztek Sági Ákosra, a Vásárhelyi Kosársuli utánpótlás edzőjére. A szakember 55 évesen hunyt el. A Szedeák komoly győzelmi széria után fogadta a vendég zalaegerszegieket. Hosszabbításban sikerült legyőzni előbb a Kaposvárt hazai pályán, majd a Szedeákot vendégül fogadó paksiak ellen újabb győzelmet harcoltak ki hosszabbítás után.

Az első negyedben többször is vezettek a szegediek. A 19–20-ra végződő játékrészben a szegediek közül Juhos volt a legerősebb pontszerző, de a hazaiak minden igyekezete és Juhos eleinte hibátlan mezőnykísérleteinek ellenére csak annyit tudtak elérni, hogy a második negyed feléig nem tudtak elszökni a zalaiak. A második játékrészben a gyenge támadójáték ellenére azonban nyolcpontos előnyre tettek szert a vendégek, így 33–41-es eredménnyel fordulhattak a csapatok. A fordulópontot az jelentette, amikor Juhost körülbelül öt percig pihent. Komoly összeomlást hozott azonban a harmadik negyed a szegedieknek. A szegedi oldalon sokáig eseménytelenül zajló játékrészt sok eladott labda jellemezte, majd a negyed közepén kisebb zavar alakult ki a pályán.42–54-es állásnál Boltics állt a büntetővonalhoz, amikor Thompson Sulovicsot ellökte, mire a szegediek magasembere hátraesett. A bírók hosszú percekig tartó tanakodás után azonban arra jutottak, hogy Thompsont nem állítják ki, a játékvezetők szerint Sulovics csak eljátszotta a nagy esést, ezért utóbbi technikait kapott. A játékrész zömében ellenállhatatlannak bizonyultak a zalaiak légiósai. Agonofov, Ware és Thompson játékával nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, így 19 pontos hátrányból készülhettek a szegediek az utolsó negyedre.

A záró játékrészben gyorsan összerámoltak a szegediek hét pontot, melyből ötöt Sulovics szerzett előbb büntetőkből, aztán a hármas vonal mögül. Green három pontos akciójával 11 pontos távra kapaszkodtak fel a szegediek a negyed közepére. A levegőben ekkor benne volt egy komolyabb futás a szegediek részéről. Vágvölgyi büntetőivel kilenc pontra faragta a hátrányt. A szegedi közönség ekkor adta ki a hangját először, hangosan szólt a "hajrá Szeged!" rigmus. Az utolsó két perc 66–75-ös állásnál kezdődött a zalaiak időkérése után. Véleményes fújás után Ware büntetőivel ismét tíz pontra növelte a vendégek előnyét Vágvölgyi egy értékesített és egy kihagyott büntetőjét követően. Juhos pöcijével viszont hét pontra módosult a különbség szűk másfél perccel a meccs végét jelentő dudaszó előtt. Green büntetőivel öt pontra kúszott fel a Szedeák, de 35 másodperccel a vége előtt Harris saroktriplájával újra nyolc ponttal vezetett a ZTE. Green azonban ezt egy iszonyatosan nehéz triplával viszonozta a túloldalon, így lett fél perccel a vége előtt 75–80 az eredmény. A zalaiak előnye viszont behozhatatlannak bizonyult, így 75–85-ös végeredménnyel ért véget a Szedeák győzelmi szériája. A mérkőzés legtöbb pontot szerző játékosa a 37 percet játszó Agofonov volt 26 ponttal, nála kettővel szerzett kevesebbet Juhos. A végeredményt komolyan befolyásolta, hogy a vendégek 18 triplakísérletükből hatot dobtak be, míg a szegediek 24-ből értékesítettek ugyanennyit. A szombati vereséggel azonban nem módosult a Szedeák tabellán elfoglalt 12. helye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.